blog-logo

Cătălin Leonte: „Dl. Dragnea nu mai are căderea de a face aprecieri de orice natură. A fost condamnat de justiţie!”

Cătălin Leonte: „Dl. Dragnea nu mai are căderea de a face aprecieri de orice natură. A fost condamnat de justiţie!”

catalin leonteAu fost momente halucinante la conferința județeană PSD de alegeri de săptămâna trecută, când cel mai dur atac la adresa candidaților PSD nu a venit din partea opoziției sau competitorilor politici, ci chiar de la șeful interimar al social-democraților, Liviu Dragnea.

Au fost momente de rumoare în sală, pentru că este nefiresc ca tocmai cel care ar trebui să-și susțină colegii, să-i desființeze chiar de la intrarea în cursa electorală pentru postul de primar.

Despre acest subiect, dar și despre cursa internă din PSD Brașov, am realizat un interviu cu Cătălin Leonte.

Rep: Cum comentaţi existenţa a patru candidaţi pentru postul de primar al Municipiului Brasov din partea PSD şi a încă două sau trei candidaturi deja anunţate?

Cătălin Leonte: Este firesc să fie un mare interes deja pentru acest aspect, cum firesc este şi să fie o competiţie. Din perspectiva unui fost sportiv de performanţă, apreciez că orice competiţie este benefică atâta timp cât este curată şi onestă. Din competiţie pot să apară idei bune, care să fie apoi puse în slujba comunităţii.

Rep: Cu toate acestea, la ultima şedinţă a PSD, preşedintele interimar al PSD a apreciat ca nu ar vota niciunul din cei patru candidaţi înscrişi în cursa internă. Cum comentaţi acest lucru?

Cătălin Leonte: Este părerea dânsului. Însă, cu tot respectul pentru domnul Dragnea, pe care-l apreciez ca fiind un bun organizator şi un om inteligent, în momentul de faţă, nu mai are căderea de a face aprecieri de orice natură. A fost condamnat de justiţie! Că ne place sau nu, într-un stat de drept, sentinţele nu se comentează și obligatoriu se pun în aplicare, în forma lor definitivă. De aceea am spus şi susţin că este nevoie de un alt mod de a face politică. Nu putem să fim ipocriţi şi, ţinând cont de peisajul politic actual, să ne uităm doar către preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, către primarul municipiului Braşov sau către cel al Bucureştiului şi să nu ne uităm în propria noastră grădina. Aceeaşi unitate de măsură trebuie aplicată peste tot.

Rep: De unde această nouă abordare a principiilor din partea dumneavoastră?

Cătălin Leonte: Nu este nouă. În campania din 2012, singurele atacuri din partea mea la adresa adversarilor politici au făcut referire doar la principii. Apoi, după campanie, am scris un articol care se numea „Politică şi afaceri”. Săptămâna trecută, am facut nişte propuneri care ţin tot de schimbarea unor principii pe care eu le consider esenţiale pentru normalizarea modului în care se face politică la noi în ţară. Și am mai vorbit și despre responsabilitate. Consider că este momentul ca întreaga clasă politică trebuie să dea un restart la modul în care înțelege să se raporteze la cetățean.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   CDC: Varianta Delta a coronavirusului, la fel de infecțioasă ca varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
 1. Dar un consilier local care minte cu nerusinare mai are caderea sa faca pe moralistul? Un consilier local care se afla intr-un conflict de interese strigator la cer are caderea sa faca aprecieri despre onestitate si responsabilitate?
  Da domnule Leonte, ati mintit cu nerusinare cand ati spus ca nu aveti taxiuri in Brasov (pentru care ati primit licenta de la prietenul dvs. primarul puscariabil). Se poate vedea in declaratia dvs de avere ca aveti venituri de 60.000 de lei din ”inchirieri masini”.
  http://www.brasovcity.ro/file-zone/declaratii/pdf2015/CONS/cur/Leonte%20Catalin.pdf

  In al doilea rand, inca nu ati dat o explicatie despre faptul ca fiicele dvs s-au plimbat pe banii primariei prin europa sa faca ski. V-ati pus lingaii sa latre in apararea dvs, insa asta nu va scuteste sa spuneti daca vi se pare moral ca fiicele dvs sa beneficieze de avantaje materiale din partea sectiei unde dvs sunteti presedinte.

  Reply
 2. Domnule G. Lautarul, citind ce ati scris nu mi se pare corect.

  In echipa clubului Corona este doar o singura fiica a domnului Leonte, sunteti informat gresit. Este una din cele mai bune schioare din Romania la varsta ei (daca nu cea mai buna), iar beneficiile sunt in masura egala la sectia de schi alpin.

  Nu stiu de ce va luati de domnul Leonte, unul dintre putinii oameni care sustine sportul in Brasov, deci nu doar schi alpin.

  Reply
 3. Poftim de vezi! Cum iese unul din rand si incepe sa spuna ceva interesant, cum sar „oamenii de bine” pe el cu atacuri. Dar chiar la familie?

  Reply
 4. In ce fel dovedeste acea declaratie de avere ca Leonte are licenta? Si cum de brusc s-au activat atatea voci critice la adresa cuiva care indrazneste sa se ia de sistem?
  Multi dintre noi stim ca in orasul nostru este o putreziciune morala de nedescris, dar nimeni nu indrazneste sa spuna nimic. Iar atunci cand cineva in sfarsit vorbeste de principii si de moralitate, i se inventeaza rapid tot felul de defecte care mai de care.
  Interesati-va in jur si o sa vedeti ca fiica lui Leonte chiar face performanta si ca atunci cand sunt deplasari, merge cu clubul.
  Din cauza sufletelor vandute care ar scrie orice pentru cativa arginti am ajuns sa-mi fie scarba de orasul meu. Pacat.

  Reply
 5. Ce m-am saturat de brasovul vostru, trantori obositi, needucati, asta sunteti. Aveti cateva fabrici nemtesti sa va tina de foame, ca altfel chiar mureati de foame, nu stiti sa faceti nimic dar credeti ca aveti un oras frumos, nici pomeneala de asa ceva. Aveti un oras in care de 78 de ani nu s-a construit nimic spectaculos fara nici un business adevarat. Mars cu voi brasovenii, la munca nu la cersit…

  Reply
 6. […] Cătălin Leonte: „Dl. Dragnea nu mai are căderea de a face aprecieri de orice natură. A fost co…   […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.