blog-logo

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a programat încheierea sezonului său de vară în România, la Râşnov!

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a programat încheierea sezonului său de vară în România, la Râşnov!

trambulina6În perioada 24 – 27 septembrie 2015, pe trambulinele complexului sportiv de pe Valea Cărbunării, se vor desfăşura Carpat Cup şi Cupa FIS.

Nume de referinţă ale săriturilor cu schiurile pe plan mondial sunt prezente în această săptămână la Râşnov, unde sunt programate două competiţii înscrise în calendarul internaţional al FIS şi pe care Federaţia Română de Schi Biatlon le-a primit spre organizare.

Fraţii Cene şi Domen Prevc din Slovenia, Kristof Mieteus şi Kristof Biegun din Polonia, Danny Queck şi Michael Dreier din Germania, săritori de elită, cu etape de Cupă Mondială la activ,  sunt deja pe baza de pe Valea Cărbunării, unde au început antrenementele de acomodare cu trambulinele.

Joi, 24 septembrie se vor desfăşura întrecerile din cadrul primei zi a Carpat Cup,  la ora 9:00 fiind programate antrenamantele oficiale, iar de la ora 14:00 se va da startul seriei de sărituri de încercare, urmând ca săriturile din concurs să înceapă de la ora 15:00, atât la masculin cât şi la feminin.

Vineri, de la ora 9:00, Carpat Cup continuă cu săriturile de probă, urmând ca de la ora 10:00 să se desfăşoare săriturile din concurs.

Alte articole:   Expoziția ,,CAN for BALKANS” realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns în Serbia

Sâmbătă şi duminică sunt programate întrecerile din cadrul FIS Cup, competiţie foarte importantă pentru palmaresul săritorilor cu schiurile, după ce federaţia internaţională a stabilit că rezultatele obţinute contează pentru stabilirea cotelor de participare a sportivilor din fiecare ţară la competiţiile majore pentru următorul sezon. Astfel, această etapă de FIS Cup, organizată la Râşnov, va încheia sezonul competiţional internaţional de vară, urmând ca la final să fie stabilit câştigătorul în clasamentul general şi să se acorde puncte în baza cărora să se stabilească cotele de ţară.

Puiu Gaspar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, ne-a declarat: ,,Baza de sărituri din cadrul Complexului Olimpic pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării este pregătit să-şi primească oaspeţii şi acum, când încă ne mai bucurăm de vară, graţie investiţiei inteligente făcute printr-un parteneriat public privat, în care rolul administraţiei locale, conduse de primarul Adrian Veştea a fost unul foarte important. Primarul Râşnovului şi echipa sa de consilieri locali au înţeles că parteneriatul cu Federaţia Română de Schi Biatlon poate crea avantaje şi beneficii pentru dezvoltarea economică a comunităţii, prin stimularea turismului bazat pe obiective istorice, de divertisment, dar şi sportive. Astfel, complexul de sărituri cu schiurile a fost conceput atât pentru sezonul de iarnă, cât şi pentru vară, ceea ce permite organizarea de competiţii pe tot parcursul anului”.

Alte articole:   Județul Brașov sub Cod galben de ceață și polei

La rândul său, primarul staţiunii Râşnov, Adrian Veştea, a precizat: „În numele comunităţii râşnovene şi a echipei de organizare a competiţiilor sportive găzduite de Râşnov, mulţumesc Federaţiei Internaţionale de Schi pentru încrederea cu care ne onorează prin această agendă bogată în evenimente sportive importante. Sunt foarte încântat că nivelul competiţional a crescut faţă de anul trecut, atât pentru Carpat Cup, cât şi pentru etapa de FIS Cup. Să organizezi în România o competiţie cu aproape 100 de sportive şi sportivi din 16 ţări, cu participarea unor vedete adevărate din elita mondială a săriturilor cu schiurile, reprezintă un motiv de mândrie pentru oraşul nostru şi un îndemn spre proiecte sportive ambiţioase. Îi aşteptăm cu drag la Râşnov pe iubitorii săriturilor cu schiurile pentru a încuraja echipa României şi a felicita pe câştigătorul sezonului de vară FIS.”

Alte articole:   Ziua de naștere ar putea deveni zi liberă prin lege

Competiţia, la care vor lua startul 70 de de săritori şi peste 20 de săritoare din 16 ţări, se va desfăşura după următorul program: Sâmbătă dimineaţă vor debuta fetele. De la ora 9:00 este programat antrenamentul oficial; urmat la ora 10:30 de săriturile de probă. Manşele din concurs urmează să înceapă la ora 11:00. După amiază, vor urca pe trambulina HS 100 băieţii, care au programat antrenamentul oficial de la ora 13:00. La ora 14:00 se va da startul pentru săriturile de încercare, iar de la ora 15:30 va porni pe elan primul săritor în cadrul competiţiei.

Duminică, fetele vor avea săriturile de încercare de la ora 9:00, iar de la ora 10:30 săriturile din cadrul celei de-a doua zi a competiţiei, iar băieţii, la ora 13:00 vor efectua săriturile de probă, urmând ca de la ora 14:00 să înceapă competiţia propriu-zisă.

Accesul spectatorilor la cele două concursuri programate pe durata a patru zile este liber.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.