GDF Suez nu deschide robinetul la gaz fără garanții de la Primărie

GDF Suez nu deschide robinetul la gaz fără garanții de la Primărie

tetkron Bepco incalzireSituația rămâne blocată pentru brașovenii din cele 8.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare. GDF Suez a anunțat că nu este de acrord să reia furnizarea de combustibil până nu primește niște garanții din partea municipalității și de la Tetkron.

Singurul plan de rezervă este ca Tetkron să producă agentul termic cu centralelel proprii și să renunţe la contractul cu Bepco, ceea ce tehnic nu este posibil decât pentru o parte din clinți.

Bepco, producătorul de agent termic în cogenerare cu energia electrică, a rămas fără gazdin cauază că Tetkron nu şi-a achitat datoriile de 12 milioane de lei. Viceprimarul Braşovului, Ciprian Bucur, a precizat că negocierile pentru deblocarea situației nu pot merge mai departe ca uramare a garanţiilor pe care GDF Suez le-a cerut furnizorului de energie termică.
Ciprian Bucur, Foto: Andrei Paul

Ciprian Bucur, Foto: Andrei Paul

„Tetkron nu are aceste garanţii, iar municipalitatea nu le poate acorda, pentru că, din punctul nostru de vedere, nu au acoperire legală. Mai sunt unele aspecte ce trebuie rezolvate, respectiv termenele de eşalonare a datoriilor”, a susţinut Ciprian Bucur. Acesta spune că municipalitatea are în vedere realizarea unor investiţii în regim de urgență, care să permită producerea, de către Tetkron, a agentului termic. „Dacă vom vedea că negocierile au intrat în impas şi că nu se mai poate face nimic, voi anunţa Adunarea Generală a Acţionarilor şi să trecem la planul de rezervă”, a  subliniat viceprimarul.

Alte articole:   Situația podurilor propuse pentru reabilitare de Consiliul Județean Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. LOL… se va trece la planul de rezerva… LOL

    Cu alte cuvinte… Tetkron e societatea (Primariei) datornica si nu are cu ce sa plateasca datoria dar exista bani sa se investeasca in altceva… cum vine asta? Ce sa intelegem, ca de fapt cu intentie nu se vrea plata datoriei?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate