„Regina Serelor” a primit zece ani de închisoare cu executare

„Regina Serelor” a primit zece ani de închisoare cu executare
Maria Shutz

Maria Shutz

Magistraţii Curţii de Apel Oradea au dat, luni seara, sentinţa în dosarul privind serele din Oradea şi Codlea – Braşov. În dosar, Maria Schutz este acuzată de o fraudă de 13 milioane de euro şi falimentul serelor din Oradea şi a celor de la Codlea, în complicitate cu partenerii săi: Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu.

Judecătorii Curţii de Apel au menţinut sentinţa dată, în urmă cu o lună, de Tribunalul Bihor.

„Curtea de Apel Oradea a admis apelurile declarate de părţile civile DGRFP Braşov şi DGRFP Cluj-Napoca în reprezentarea ANAF şi SC ORSER SA ORADEA împotriva sentinţei Tribunalului Bihor, în sensul obligării inculpatei Schutz Maria în solidar cu fiecare din părţile responsabile civilmente – Societatea Agricolă Worldser Ţuglui şi Societatea Agricolă Agro 2001, şi la plata majorărilor şi penalităţilor de întârziere aferente debitelor principale. Apelurile declarate de inculpaţi şi de părţile responsabile civilmente împotriva aceleiaşi sentinţe au fost respinse ca nefondate, menţinându-se condamnarea inculpatei Maria Schutz la pedeapsa de 10 ani închisoare cu executare în detenţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi bancrută frauduloasă, respectiv condamnarea inculpaţilor Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu la pedeapsa de câte 6 ani închisoare, fiecare, cu executare în detenţie pentru complicitate la înşelăciune”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Oradea.

Alte articole:   “AiureA'n Parc” scoate la aer noi fapte bune pentru comunitatea brașoveană, în parcul din Centrul Civic

Stenogramele cu Mircea Geoană

Numele Mariei Schutz şi al lui Mircea Geoană sunt menţionate în stenogramele interceptărilor convorbirilor dintre Cătălin Voicu şi Alexandru Mazăre, în legătură cu intermedierea unei întâlniri între Voicu şi Schutz. Voicu ar fi intervenit în dosarul vicepreşedintelui PSD Dolj, Maria Schutz, trimisă în judecată de DNA.
„Băga-mi-aş p… în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj (Maria Schutz – n.r.). Şuţa aia cu serele, cu tot…”, spunea Voicu într-o conversaţie cu Alexandru Mazăre.

Acuzaţiile DNA

Maria Schutz a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) este acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Mihai Ciobanu, fostul director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) – pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A. – pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.
Maria Schutz a fost condamnată anul trecut la 12 ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis apelurile declare de inculpaţi şi au trimis dosarul la rejudecare la instanţă.
Magistraţii Tribunalului Bihor au condamnat-o pe Maria Schutz la 10 ani de închisoare cu executare, iar Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu au primit câte 6 ani de închisoare. Ion Dascălu, partenerul de afaceri al lui Maria Schutz a fost achitat pentru prescrierea faptelor.
Numele Mariei Schutz apare în dosarul senatorului Cătălin Voicu şi în interceptările publicate, conform cărora senatorul ar fi intervenit pe lângă magistraţi pentru soluţionarea favorabilă a dosarului „Regina Serelor“.

Alte articole:   Mai mulți angajați trimiși în șomaj tehnic au rămas fără asigurări de sănătate

Maria Schutz a candidat pentru un post de senator de Dolj la alegerile parlamentare din anul 2012 din partea PP-DD. Instanţa a dispus ca inculpaţii să plătească despăgubiri civile de aproximativ 20 de milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.