blog-logo

Primăria ar trebui să se implice în organizarea unui adevărat „Festival al berii”

Primăria ar trebui să se implice în organizarea unui adevărat „Festival al berii”

bereDupă ce în mediul online au apărut multe critici la modul cum a fost organizat Oktoberfestul la Brașov, având în vedere faptul că au fost prețuri mai mari ca anul trecut, deși a scăzut TVA-ul la mâncare, de exemplu, iar prețul berii la draft era mai mare ca în restaurante, consilierul local PSD Răzvan Popa spune că municipialitatea ar trebui să încheie un parteneriat cu producătorii de bere din România, pentru a-i invita la Braşov să-şi prezinte şi promoveze mărcile şi produsele.

„Un weekend, în perioada verii, putem organiza un astfel de eveniment. Mă interesează ca, la Brașov, să existe produse de calitate, cum este segmentul premium, la prețuri civilizate. Dacă vă amintiți berarurile de pe vremuri, pentru că era o competiție, era o ofertă bogată. Iar preţurile erau scăzute, pentru că aveau interes să-și vândă marfa. Iar acest gen de evenimente, gen berar, trebuie să fie organizate în zona fostului stadion municipal, nu pe terenul Liceului Sportiv, unde apa stricăciuni şi alcoolul nu are ce căuta în incinta unei unităţi şcolare”, a precizat Răyvan Popa.

El spune că Primăria ar tebui să se implice mai mult în organizarea unor astfel de evenimente, la care municipalitatea să fie partener: „Dacă modelul funcționează și are succes, putem extinde acest tip de abordare și pe alte segmente. Pe zona gastronomică, putem face parteneriate cu producători locali. Sunt convins că putem face lucruri foarte bune în acest sens. Poți să faci, de exemplu, un festival al murăturilor la Brașov, de ce nu? Sunt multe astfel de evenimente care pot atrage turiștii la Brașov”, mai spune Popa.

Distribuie dacă îți place!
 1. Festivalul muraturilor :))))))))) buna asta….oricum sunt de acord ca preturile au fost cam exagerate…berea a fost posirca si butoaiele au fost lasate in soare mult si bine, probabil n a fermentat dedtul la fabrica :)))despre papa ce sa mai zic…4 lei un mic obosit? In conditiile in care a venit direct producatorul? Pai o caserola de 18 mici e pana in 14 lei pe raft in supermarket..,
  Mai am de comentat cu locatia…eu stau in centru si m am saturat sa merg printre siroaie de pisat si sa sune lumea la interfon cand se sparge cheful… Trebuie mutat in locul unde tot vine circul…

  Reply
 2. Macedonschi Cristian 22 septembrie 2015, 11:29 PM

  Dupa pretendentul la Primaria Brasov al PeSeDeilor, Razvan Popa, ar trebui sa ne intoarcem in comunism.

  Eu sunt de parere ca Primaria ar trebui sa faca strazile ca lumea, sa se ocupe de canalizari, de drumuri sigure de biciclete in Brasov si in Poiana Brasov, de un transport public adecvat, de o administratie transparenta si in favoarea cetatenilor, de sportul juvenil, de scoli si gradinite, de centre de informare turistice functionale, de restaurarea centrului istoric si nu in ultimul rand de AEROPORT.

  Cam asta ar trebui sa faca primaria….

  Eu tin sa va amintesc ca Oktoberfest Brasov se organizeaza fara bani publici, pe terenul de sport se plateste chirie si atrage peste 50.000 de turisti la Brasov care aduc in economia locala peste 10. Milioane de Euro de care profita inclusiv primaria prin parcari si taxe, directe si indirecte.

  Cred ca domnul Popa a lipsit la orele de economie de piata si a aprofundat teoriile comuniste si economia planificata care s-a dovedit a fi catastrofala pentru tara.

  Reply
 3. Nea Macedonschi, mai bine zi matalae cat mai merge spaga de la ursus pentru exclusivitatea asta de eveniment, sa ne bagi noua pisoarca slab alcoolizata pe gat?

  Ca tot ne faci matale Oktoberfest ca la nemti, ia vezi cate marci de bere sunt prezente acolo:

  Si da, s-a cam prins lumea ca e manarie mare cu festivalul asta al vostru cu bere si mici mai scumpi ca la carciumile din centru.

  O sa iesi tu primar cand or zbura porcii de la Oktober peste cort 🙂

  Reply
 4. Hahahaaa, Mace, cum ai calculat tu ca 50.000 de vizitatori ai cortului tau au lasat 10 milioane de Euro in Brasov? Asa mari erau preturile la voi, de ii ardeati de 900 de lei pe vizita???

  Pe de alta parte omul are dreptate, daca inchiriaza terenul, e treaba lui cat costa micul, prost e cine da, nu cine cere. Iar prosti au fost destui, zice el. Desi daca e o lege care interzice alcoolul in scoli…. Poate de aceea era berea posirca, nu era voie cu bere serioasa in scoala :))))

  Reply
 5. Multi mitici comenteaza si vin cu propuneri aiurea.

  Nu cred ca organizatorii, germanii de la DWK, au stabilit preturile la bere, mititei etc., ci firmele romanesti prezente: Ciucas, Sergiana, Poiana Marului etc, etc.

  Deficiente de organizare, minore, au fost.

  Deficiente mult mai mari, indeosebi de comportament, au fost din belsug. Insa nu poti sa dai vina pe organizatorii germani pt comportamentul a multor mitici prezenti la eveniment. Pt unii, e greu inca…, as fi curios cum s-ar comporta la Oktoberfestul din München… Daca asa, ca „acasa”, cred ca ar fi invatati rapid sa zboare peste cort… 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.