blog-logo

PMP a demarat o campanie de strângere de semnături pentru scăderea tarifului la apă-canal

PMP a demarat o campanie de strângere de semnături pentru scăderea tarifului la apă-canal

mihai costelPreședintele PMP Brașov, Mihai Costel, a salutat blocarea creșterilor indemnizațiilor de la Consiliul de Administrație de la Compania Apa, „pe care ei le-au gândit ca un merit al bunei credințe al brașovenilor că-și plătesc facturile”.

El a precizat că, în urmă cu două săptămâni, a fost primul om politic care a sesizat anomalia privind salarizarea de la Compania Apa, dar și despre faptul că apa costă foarte mult, dar și ineficiența preluării apelor pluviale de rețeaua de canalizare.

„Dorim să corectăm până la capăt, cu sprijinul cetățenilor, aceste nereguli. De aceea, în urmă cu două zile am inițiat o campanie de strângeri de semnături pentru diminuarea tarifelor la apă-canal, pentru că avem unul dintre cele mai mari tarife pentru aceste servicii, deși canalizarea este total ineficientă. Nu este firesc să crești prețul la apă, iar după două luni ceri să ți se mărească indemnizațiile că ești bun manager. Vom merge cu listele de semnături și în localitățile deservite de Compania Apa. După ce vom avea susținerea brașovenilor și ale celorlalți cetățeni, aceste semnături le vom depune atât la Consiliul Local, cât și la Consiliul Județean, pentru a se lua în discuție recalcularea prețului la apă-canal”, a preiczat Mihai Costel.

Alte articole:   S-a redeschis Centrul de vaccinare anti-COVID din Prejmer

Campania de strângere de semnături va dura o lună și se mizează pe minimum 10.000 de semnături. La finalul campaniei de strângere de semnături, PMP va organiza un protest în fața sediului Companiei Apa. Persoanele interesate să semneze petiția pentru micșorarea tarifelor de apă-canal poate semna tabelul la sediul PMP, de pe strada Dealul Cetății nr.1, de luni până vineri, între orele 17.00-19.00.

„7,77 de lei este prețul actual pentru un metru cub de apă-canal. Nu propunem un tarif în acest moment, ci solicităm recalcularea, pentru că nu e normal să ai profit de trei milioane de euro profit, fiind o companie de stat. Compania Apa face profit, dar nu investește în rețeaua de canalizare pluvială”.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

De asemenea, Mihai Costel a criticat și lipsa de transparență a Companie Apa, care nu prezintă cine sunt directorii și membrii Consiliului de Administrație.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.