blog-logo

Leonte: Nu voi mai candida la nicio funcţie de conducere în cadrul PSD în următoarea perioadă

Leonte: Nu voi mai candida la nicio funcţie de conducere în cadrul PSD în următoarea perioadă

catalin leonteAnunț supriză la conferința județeană de alegeri a PSD Brașov, unde deputatul Constantin Niță a fost (re)ales președinte al filialei, în contextul în care a fost singurul candidat.

Consilierul local Cătălin Leonte a delcarat că „aşteptările oamenilor de la politică şi politicieni sunt altele astăzi, comparativ cu ce era în urmă cu zece  sau chiar şi cinci ani. Oamenii s-au săturat de politică şi de genul de politicieni care, o dată la câţiva ani, umplu câteva pagini de promisiuni care apoi nu au şi acoperire în fapte. Aşteptările societăţii, în ansamblu, sunt altele. Aşteptările partenerilor noştri europeni şi euroatlantici de la politicienii români sunt altele. Ar trebui ca principiile transparenţei, onestităţii şi coerenţei totale între vorbe şi fapte să definească de acum încolo şi acţiunile politicienilor români. De aceea, propun câteva măsuri aplicabile întregii clase politice, indiferent de partid”.

Candidat la postul de primar al municipiului Brașov, el solicită separarea politicii de afaceri. „În orice societate, oamenii de afaceri au un rol important în dezvoltarea unei societăţi, dar aceasta doar ca urmare a respectării  mecanismelor corecte ale unei economii de piaţă. Scopul oricărui om de afaceri este să facă profit – logic şi nimic rău în asta. Dar tentaţia ca, odată ajuns în politică, să-si folosească puterea financiară în a căpăta putere politică este foarte mare. Şi se face relativ uşor. Şi apare întrebarea legitimă: cei care intra în sfera de influenţă a unui astfel de afacerist-politician mai reprezintă interesele oamenilor sau interesele acestui pol de putere? Şi apoi vine a doua întrebare: Politicianul-afacerist, odată ce a căpătat putere, nu va fi tentat să-şi creeze un avantaj material, tocmai ca urmare a poziţiei de putere ocupate? Răspunsul poate să-l de oricine. Însă experienţa ultimilor ani şi scandalurile de corupţie ne demonstrează că este mai bine să se facă o separare clară între acestea. Politicienii cu politica şi afaceriştii cu afacerile. Nimic nu-i poate opri pe aceştia din urmă în a avea afinităţi politice şi în a sprijini, chiar şi financiar, o doctrina sau alta, un politician sau altul, însă în condiţii de maximă transparenţă”, a precizat Cătălin Leonte.

Alte articole:   Kids Tâmpa U16, prima victorie în Liga Elitelor

De asemenea, acesta susține separarea politicii de administraţie sau de funcţiile executive:  „Exceptând parlamentarii şi miniştrii care au funcţii politice, consider mult mai oportun pentru societate şi pentru partidele politice ca cei care ajung în funcţii executive – şefi de agenţii guvernamentale, ale unor organe de control sau chiar şi primari sau preşedinţi de consilii judeţene – să nu mai aibă şi funcţii politice de conducere. Datoria acestora ar trebui să fie faţă de instituţia pe care o conduc, faţă de oameni; şi pot aduce onoare partidului din care provin prin prestaţia lor. Altfel, cu siguranţă că ori una, ori alta dintre cele două părţi ar avea de suferit”.

Alte articole:   Artă sau „artă” în curtea Bisericii Negre?

Leonte este realist și își dă seama că cererile lui deranjează pe foarte mulți politicieni: „Sigur că nu mă aştept ca aceste gânduri să fie acceptate de către toată lumea, sigur că nu mă aştept ca aceste principii să fie aplicabile de mâine, însă mă aştept ca ele să dea de gândit, să fie analizate şi poate, la un moment dat, să devină aplicabile. Cei care ar avea de câştigat, ar fi oamenii. Pentru  a fi consecvent cu ideile anterioare şi pentru că intenţionez să candidez în anul 2016 pentru o funcţie în administraţia publică locală, nu voi mai candida la nicio funcţie de conducere politică în cadrul PSD în următoarea perioadă”, a anunțat Leonte.

Distribuie dacă îți place!
 1. Leonte asta face pe independentul, dar joaca o carte de pacalit electoratul.Cum e cu taxiurile dumnealui din trafic, pentru care i-a dat Scripcaru licenta? Cine vrea sa cistige o piine din asta, sta cu lunile sa se roage de functionarii din primarie. Din prietenia cu Georgica a infiintat si sectia de ski pentru fiica-sa. Halal independenta!!!

  Reply
  • Domnule Anonim nu am miciun taxi,lucru verificabil. Tot ce posed este in declaratia de avere. Cat despre sectia de schi, afirmatia e josnica. Va rog sa vedeti pe acest site si sportivii calificati la olimpiade, campionte mondiale si competitii internationale. As fi curios sa-ti stiu si numele. Ca la acoperirea anonimatului toti dezinformatorii sunt puternici.

   Reply
 2. Nu ti ar fi rusine? Omul asta a facut ceva si a infintat ceva. Daca nu era el nu exista nici un fel de interes pentru schi alpin la Brasov. Toata tara stie ce a facut si toti sunt invidiosi pe ce avem noi la Brasov. Il respecta toti. Eu nu sunt inrudit si uite ca ma ajuta. Doamne fereste sa dispara din fenomen ca direct dupa tine vin. Pe mine cand ma injura anonimii nu spun nimic. Ma amuz. Dar daca si de omul asta te iei…ce manie sa ai…ce idiot sinistru.

  Ioan Achiriloaie

  Reply
 3. Oamenii care critica fara sa se implice, analizand „de pe margine” omul politic, dar mai ales cei care aduc acuzatii nejustificat, bazandu-se pe supozitii sunt cei mai periculosi, nocivi si parsivi oameni. Imi pare rau sa vad ca acest anonim, prin randurile scrise reuseste sa mahneasca oameni sufletisti, capabili si ambitiosi. Domnule Anonim,va recomand sa va urmariti grila de emisiuni preferate si specifice dumneavoasta – Capatos, Maruta, Acces Direct, Wow Biz si sa nu va umpleti timpul cu lucruri pentru care nu sunteti potrivit si pregatit. Urmariti cancanurile din viata si casa dumneavoastra si lasati-va de comentat si de dat cu parerea! Multumesc anticipat! Felicitari pentru corectitudine, perseverenta,munca,rabdare si diplomatie domnule Leonte!

  Reply
 4. Domnule Anonim, imi pot da seama din afirmațiile de mai sus, din criticile nefondate aduse asupra acestui om, care din punctul meu de vedere a adus un plus societății brasovene, ce fel de om esti! Cu alte cuvinte este clar ca esti situat categoric pe o treapta ontologică inferioară societății contemporane! O zi buna!

  Reply
 5. Poate ne lamuriti cum e cu sectia de ski infiintata in cadrul primariei pentru fiicele dvs domnule Leonte. Ne puteti spune in cate cantonamente in Austria le-ati dus pe banii sectiei de ski la care sunteti presedinte? Sa nu mai vorbim de alte cheltuieli pt. ele suportate de primarie. Oare cat de ipocrit trebuie sa fii sa faci pe marele moralist si cand colo sa te afli in ditamai conflictul de interese. Poate cei care cerceteaza astfel de fapte se vor sesiza.

  Reply
 6. Haideti va rog ca va lamuresc eu. O sa se sesizeze cand o sa isi dea seama ca esti prost de-am boulea. Necunostiinta de cauza de la A la Z. Pe ce ca esti prost mai si latri. Rusine…gunoi ordinar. Sa ataci familia omului.

  Reply
 7. Mai rasfirati tovarasi ca se observa din culise 🙂

  Reply
 8. Domnule Anonimus, Domnule Marcel pana in momentul in care a fost infiintata actuala sectie de ski in Romania acest sport disparea usor usor, nemaiavand cine sa ii antreneze pe acesti copii si cine sa se zbate peste tot pentru a le putea obtine cele necesare pentru a isi desfasura antrenamentele respectiv cantonamentele. Cat despre fiica dumnealui, aceasta si-a castigat locul in echipa pe merit lucru care se poate verifica conform clasamentelor din competitii. Va multumim domnule Leonte pentru munca, perseverenta si corectitudinea pe care o afisati!

  Reply
 9. Anonimus, daca tot aduci astfel de acuzatii de ce nu le probezi si cu niste dovezi? De ce arunci vorbe in vant sub protectia anonimatului?
  D-l Marcel este foarte josnic din partea dumneavoastra sa atacati familia dansului. Nu cred ca v-au gresit cu nimic. Din pozitia de presedinte a reusit sa ridice sportul brasovean foarte mult si l-a readus pe harta europei, sportivii de la corona obtinand numeroase titluri

  Reply
 10. Draga aNonim, secția de ski alpin a fost înființata pentru dezvoltarea schiului brașovean, nu pentru anumiți copii. In cea mai mare parte, Domnul Leonte s-a ocupat pentru cele mai bune condiții si pentru ca toată echipa sa aibă la dispoziție cele mai bune materiale si cel mai bun echipament. El si antrenorii au pus suflet si au ajutat toți sportivii din echipa sa se dezvolte si sa crească in valoare. Nu i se poate reproșa nimic.

  Reply
 11. Chiar nu imi vine sa cred cu ce acuze de 2 lei si fara pic de ancorare in realitate veniti impotriva Domnului Leonte! Daca a facut ceva pentru ski-ul brasovean nu este bine! BRAVO CATALIN LEONTE atat se poate spune!

  Reply
 12. Dragilor internautilor…din pacate stiu ca nu v-ati dat numele adevarat si cu asta v-ati descalificat si va consider niste gunoaie si niste servitori dar nu stiu a cui??? eu sunt antrenor la sectia de schi al Coronei Brasov si cu mana pe inima spun pentru iubitorii de schi din oras ca sectia are 22 de copii ca dupa ani de zile de seceta am reusit sa dominam campionatele de ski cu echipa brasovului…avem rezultate atat in competitiile interne cat si afara am inceput sa scoatem capul cu bani putini foarte putini in comparatie cu altii..rezultatele ne stau marturie…bun am inteles ca cineva v-a pus sa aruncati cu gunoi in cata leonte dar ca sa mintiti si sa va bateti joc de o copila care este sportiva mea care spre nefericirea voastra a confirmat pe plan international si unde nu puteti sa comentati nimeni nimic si care si-a rupt ligamentul in competitie pentru culorile coronei asta nu o sa o accept niciodata..sunteti josnici jegosi si cretini…stiti voi cat a muncit aceasta copila stiti voi cat muncesc copiii din sectia aceasta?…as fi bucuros daca ti-ai da si v-ati da numele si ati infiinta o sectie in brasov si ati face mai multa treaba decat noi…gunoaielor nici nu aveti curajul sa va dati numele..va doresc un singur lucru copiii vostri sa realizeze ceva si sa vina niste anonimi si sa-si bata joc de ei sa vedeti ce bine este…oricum nimic nu ramane in viata nepedepsit si pentru cei ce v-au pus sa scrieti asta sa stie ca mai devreme sau mai tarziu se va face dreptate…

  Reply
 13. Am fost membru al lotului de schi de la Dinamo intre 1971 – 1982. Coleg cu Dan Iloescu, adversar cu Emilian Focsaneanu, celalalt antrenor. Numai un idiot poate arunca un semn de intrebare asupra rezultatelor unor copii, obtinute cu un mare efort. Daca la patinaj, gimnastica, chiar si la box, depinzi oarecum de aprecierea unor arbitrii, la schi esti doar tu contra cronometrului. Deci rezultatele fetelor Leonte sunt de necontestat, fie ele victorii, sau esecuri. Dar trebuie sa fii extrem de jegos sa ataci un om politic pe teme de sport. Daca nu era Catalin, nu existau rezultatele de campioni naționali cu care se poate mandri Brasovul astazi! Vreti sa il atacati politic, demascati-i afacerile facute cu primaria! Aaaa, stai asa, nu sunt, asa-i? Total atipic pentru un om politic, consilier municipal, om care a ratat postul de primar la mustata (multumim Forumului Democrat al Germanilor, recte Macedonschi Cristian, care i-a asigurat victoria lui Scripcaru).

  Reply
 14. Acesti „anonimi ” nici nu trebuie bagati in seama sunt niste latrai care pentru o friptura scriu orice fara nici o jena

  Reply
 15. Dragă Cătălin,
  Sunt de acord în mare parte cu ideile și principiile enunțate de tine și, așa cum bine știi, am apreciat și apreciez modul tău de a gândi și de a te raporta la ceea ce ar trebui să însemne cu adevărat rolul politicianului în societate și în comunitate.
  Lăsând deoparte apartenența politică, doctrina sau liderii pe care alegem să-i urmăm, trebuie să spun că nu sunt de acord cu un singur lucru: Nu sunt de acord să mai tolerăm o generație de „dinozauri” politici! Când spun „dinozauri” nu mă refer la vârstă, fiindcă eu respect și mă raportez în mod apreciativ la cei ce au o experiență de viață și au reușit să construiască ceva bun în urma lor, ci mă refer la „dinouzaurii sistemului”.
  Nu mă interesează ce se întâmplă în viața internă a celorlalte partide, și nu e treaba mea cum și ce fac celelate partide în ograda lor. Mă interesează în schimb, în măsura politicii pe care acestea o fac în raport cu oamenii, și în măsura în care ele ne afectează viața în comunitate. Trebuie să-ți spun că am fost puțin dezamăgit.
  Eu nu m-am așteptat la faptul ca tu să nu candidezi. Personal te-aș fi văzut candidatul cel mai potrivit, din noua generație, pentru cea mai înaltă funcție în partidul pe care-l reprezinți la Brașov. Partidul din care faci parte ar fi avut de câștigat enorm din punct de vedere electoral, dar ar fi oferit în același timp o soluție credibilă la nivelul ledearshipului politic în Brașov. De ce? Fiindcă oamenii au nevoie de altceva, oamenii își pun speranțele într-o nouă generație, dar nu într-o generație de tineri controlați tot de corifeii politici ai ultimilor 25 de ani. Tu, Cătălin Leonte, ai fi putut fi acel „altceva” în partidul din care provii!
  Cred că oamenii s-au săturat de această clasă politică, clasă ce nu mai poate aduce nimic constructiv, politicieni ce sunt tributari unui sistem bolnav și compromis, oameni ale căror legături politico-administrative sunt deja „cangrenare” pentru societatea în care trăim.
  Fără nicio supărare , Brașovul a fost condus politic în ultimii 15 ani, și cred că mai este într-o anumită măsură, de o troică transpartinică PSD-PDL-PNL, a cărei perioadă a apus.
  Care este rezultatul acestei clase politice? Avem aeroport? Avem autostradă? Am avut o industrie autohtonă salvată de către ei, sau îngropată de ei și în folosul lor? Care sunt rezultatele mărețe ale acestor lideri politici de anvergură națională?
  Singurul rezultat vizibil, cu toate păcatele care-i sunt imputate, este al actualului primar ce putem spune că lasă ceva în urma lui, un oraș ce s-a transformat radical în ultimii 10 ani. În rest ce avem? Nimic!
  În rest am avut speranțe și multă manipulare, manipulare a cărei victime, din păcate, am fost și noi uneori. Dar eu cred că am avut răbdare, am învățat în același timp și nu am acceptat compromisul acestei generației. Și tu știi foarte bine despre ce vorbesc! Acceptarea compromisului ne-ar fi dus într-o zonă extrem de confortabilă, dar cu ceva greutăți de a privi dimineața în oglindă. Puțini stiu acest lucru , dar cei care știu ar trebui să mediteze la faptele și jocurile lor de culise.
  De aceea, eu cred că tot ceea ce ai spus este corect, că lucrurile nu trebuiesc amestecate, dar până ce vom ajunge în situația descrisă de tine, ca să poți influența în bine lucrurile pentru viitor și pentru a avea un cuvânt de spus, cred ca această nouă generație va trebui să lupte și pentru pozițiile politice, fiindcă altfel , generația „dinozauriană” (sau „generația DNA” cum o alintă un prieten) își va lăsa amprenta profundă a „ADN-ului lor politic” în noua generație.
  Oameni ca tine, ca mine și ca mulți alții, nu ar trebui să dea înapoi și nu ar trebui să ne resemnăm cu faptul că „sistemul ne-a învins”.
  Ai pierdut continuă, ai câștigat continuă!
  Și eu sunt convins că într-un fel sau altul, omul politic Cătălin Leonte va continua!

  P.S. : Cred că „anonimii” fac parte din tânăra generație cu ADN-ul „dinozaurian”

  Reply
 16. Dacă cea mai mare minus al tău este ca ai susținut secția de ski și ca ai adus medalii internaționale la gatul tinerilor brașoveni sunt absolut sigur ca ești pe drumul cel bun spre primărie. Cat despre comentariile răutăcioase ale domnilor cred ca nici un om cu ceva minte în cap nu le poate lua în serios.

  Reply
 17. Cum spunea cineva mai sus”niste latrai”care nu au realizat nimic in viata lor.Noi toti stim cat isi doreste acest om sa faca ceva pentru schiul Brasovean si cat de dedicat este acestui proiect.Noi te vom sustine,pentru ca meriti!Restul sunt numai mizerii……..

  Reply
 18. Oricum ati intoarce-o tot conflict de interese se cheama cand iti plimbi copiii prin strainataturi pe banii institutiei pe care o conduci. E ca si cum amanta primarului ar face afaceri cu primaria. Bineinteles nu e cazul la Brasov.
  Asa ca domnule Leonte lasati-o mai moale cu gargara despre onestitate si transparenta ca pute de la o posta a ipocrizie de politician ratat. Mai bine v-ati vedea in continuare de taxiuri si de convins acolitii sa va linga in posterior in continuare, in speranta ca le scapati si lor cativa firfirei.

  Reply
 19. […] campanie, am scris un articol care se numea „Politică şi afaceri”. Săptămâna trecută, am facut nişte propuneri care ţin tot de schimbarea unor principii pe care eu le consider esenţiale pentru normalizarea modului în care se face politică la noi în […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov