blog-logo

PNL crește prețul la apă ca să majoreze indemnizațiile nesimțite de la Compania Apa

PNL crește prețul la apă ca să majoreze indemnizațiile nesimțite de la Compania Apa

robinet„Membrii Consiliului de Administrație de la Compania APA S.A. primesc 20% din salariul directorului general. Singurul indicator în baza cărora se acordă această primă este nivelul încasărilor, care ţine direct de preţul apei şi al canalizării. Fiind o situaţie de monopol, în care nu avem altă alternativă, rezultă o creştere a salariilor şi a primelor pe baza creşterii de preţ, pe care o suportăm cu toţii din buzunar”, a declarat consilierul local Cătălin Leonte la Nova TV .

Leonte spune că, deși este legal, este imoral să îți crești încasările pe baza creșterii prețului la apă, nu pe baza unor criterii de performanță.

Chiar dacă plenul Consiliului Județean Brașov (care deține 42% din acțiunile de la Compania Apa) a decis să nu se majoreze primele pe care le iau șmecherii din conducerea societății de apă-canal, votul decisiv a venit din parte Primăriei, respectiv a lui Miklos Gantz, fost viceprimar PDL, reciclat de George Scripcaru ca administratorul orașului, pentru că era evident faptul că PDL pierde, la Brașov,  majoritatea în Consiliul Local în fața USL, la ultimele alegeri locale.

Cu alte cuvinte, Gantz și-a majorat singur, cu votul lui, primele pe care le va încasa lunar… Însă, trebuie spus că responsabilitatea pentru creșterea acestor indemnizații nesimțite revine Consiliului Local, care deține tot 42% din acțiunile de la Compania Apa, (restul de 16% sunt dețiunte de alte localități)  iar votul lui Gantz a fost decisiv pentru această decizie.

Iar cum majoritatea în municipiul Brașov este deținută de consilierii PNL, care în pofida scandalului public, de mare notorietate pe această temă, nu i-a interesat să dea un mandat expres lui Gantz, omul lui Scripcaru și-a văzut de propriile interese, că prostul plătește, iar el încasează. Cu alte cuvinte, în „România lucrului bine făcut”, sloganul fluturat de liberali la alegerile prezidențiale, brașovenii trebuie să plătească tarife grosolan de mari pentru apă și canalizare pentru că o mână de îmbuibați să-și umfle conturile.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.