blog-logo

Organistul japonez Kensuke Ohira concertează la Biserica Neagră

Organistul japonez Kensuke Ohira concertează la Biserica Neagră

kensuke ohiraAtras de faima instrumentului de la Braşov, tânărul muzician originar din Tokio şi-a manifestat dorinţa de a concerta la Biserica Neagră.

Marţi, 15 septembrie, de la ora 18:00, la pupitrul orgii Buchholz (1839) se va afla organistul japonez Kensuke Ohira. Acesta a pregătit pentru publicul braşovean un program care va cuprinde compoziţii de Felix Mendelssohn-Bartholdy, Robert Schumann şi Johann Sebastian Bach.

Născut în anul 1986 la Tokio, Kensuke Ohira îşi începe formarea muzicală la Universitatea de Arte din capitala Japoniei. Urmează studii de orgă la Würzburg (Germania), din 2010 până în 2015, la clasa profesorului Christoph Bossert, completându-şi pregătirea artistică prin clase de măiestrie conduse de profesorii Masaaki Suzuki şi Rie Hiroe. Activitatea sa muzicală cuprinde concerte ca solist alături de Japan Philharmonic Orchestra şi Geidai Philharmonia Tokio, precum şi fondarea ansamblului Bach-Kantaten din Würzburg.

Alte articole:   VIDEO Afacere cu morții de COVID-19, la un spital din Brașov? Acuzele grave ale rudelor unei persoane decedate! Reacția conducerii unității medicale

Biletul de intrare costă 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

Orgă cu 3.993 de tuburi şi 76 de registre

Cea mai importantă piesă de interior a Bisericii Negre este orga Buchholz care a împlinit anul trecut 175 de ani şi care îi încântă pe braşoveni şi turişti cu zeci de concerte în fiecare an.

Orga a fost construită în anul 1839 de Carl August Buchholz. Instrumentul nu a fost modificat absolut deloc, astfel că sunetul este unul de excepţie. Materialele folosite pentru construirea orgii sunt de cea mai bună calitate. Clapele sunt acoperite cu fildeş, cele superioare sunt din lemn de abanos, iar numerele celor 76 de registre sunt inscripţionate pe porţelan şi acoperite cu sticlă. Orga are 3.993 de tuburi distribuite pe 84 de rânduri, patru manuale şi un pedalier. Cel mai mare tub are nouă metri, cel mai mic tub are doi metri. Orga mecanică Buchholz, din Biserica Neagră, este cea mai mare orgă funcţională din sud-estul Europei şi este unică.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate