blog-logo

Șah: Liviu-Dieter Nisipeanu s-a calificat în turul doi la Cupa Mondială

Șah: Liviu-Dieter Nisipeanu s-a calificat în turul doi la Cupa Mondială

dieter nisipeanuBrașoveanul Liviu-Dieter Nisipeanu s-a calificat în turul doi la Cupa Mondială de șah, ediția 2015, competiție care are loc în perioada 10 septembrie – 5 octombrie la Fairmont Hotel, din Baku (Azerbaidjan).

Liviu-Dieter Nisipeanu, care reprezintă acum Germania, l-a învins, cu scorul de 1,5-0,5 pe spaniolul David Anton Guijarro. În prima partidă, el a câștigat cu piesele albe, iar în a doua a fost consemnată remiza.

La rândul său, Campionul României din acest an, Constantin Lupulescu, a făcut două remize cu rusul Igor Lisij. Duminică sunt programate partidele de departajare.

Sistemul de joc la Cupa Mondială este format din șase tururi eliminatorii.

Fiecare tur este format din două meciuri de câte 25 de minute. În caz de egalitate, se dispută alte 2 partide de câte 10 minute. În caz că egalitatea persistă, se trece la meciuri cu timpi și mai mici.

Alte articole:   13.000 de fermieri din Brașov primesc peste 30 de milioane de euro de la APIA!

La ediția din acest an a Cupei Mondiale sunt prezenți 128 de șahiști și șahiste din întreaga lume.

Liviu-Dieter Nisipeanu, născut la 1 august 1976, la Brașov, a început șahul la vârsta de 7 ani. În vara anului 2005, el a reușit cea mai mare performanță din cariera sa și din istoria șahului românesc, câștigarea medaliei de aur la Campionatul European care a avut loc în Polonia. Această performanță l-a propulsat pe locul 15 în ierarhia mondială, cu un coeficient elo de 2.707 puncte.

Pentru rezultatele sale a primit titlul de „Cetățean de onoare” al Brașovului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.