PMP: Viceprimărița Adina Durbacă a trecut degeaba de la căldură la (in)cultură

PMP: Viceprimărița Adina Durbacă a trecut degeaba de la căldură la (in)cultură

mihai costelLiderul filialei Brașov a Partidului Mișcarea Populară, Mihai Costel, acuză Primăria, și în special pe viceprimarul Adina Durbacă, de ineficiență în rezolvarea problemelor culturale ale Brașovului… și nu numai.

„După ce i-au fost retrase atribuțiile referitoare la gestionarea problemelor legate de sistemul de termoficare a Brașovului, viceprimarul Adina Durbacă și-a găsit «consolarea» în problemele culturale ale orașului. Candidatura Brașovului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii poate fi considerată de pe acum un eșec, dacă va continua să beneficieze de serviciile «neprețuite» ale doamnei viceprimar”, spune Mihai Costel.

El susține că primul (și singurul) pas notabil în activitatea culturală a viceprimarului Durbacă este prezentarea rezultatelor unui sondaj realizat de către Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, la comanda Primăriei și a AMB-ului.

„Deși viceprimarul Durbacă se laudă că Brașovul este singurul oraș candidat care a apelat la serviciile acestui institut, mai mult sau mai puțin cunoscut, pentru noi, brasovenii, nu are nici o relevanță faptul că acesta funcționează sub autoritatea Ministerului Culturii, cu atât mai mult cu cât metodologia cercetării, designul întrebărilor, operaționalizarea conceptelor, eșantionarea și rezultatele finale par a fi venite de la o echipă de studenți din anul I de la facultatea de sociologie. Chestionarul construit de acest institut a fost foarte stufos – o încercare nereușită, in opinia noastră, de a întreba «de toate si despre tot» – ceea ce a condus la renunțarea rând pe rând a operatorilor de a mai realiza aceste chestionare pe teren, la acceptarea oricăror persoane, indiferent de pregătire, pe postul de operator de teren și, în final, la realizarea unui număr de chestionare mult mai mic decât cel prevăzut inițial, ceea ce a alterat acuratețea si rezultatele întregului demers¨, mai notează liderul PMP Brașov.

Alte articole:   VIDEO Orban bagă în carantină autostrada Comarnic - Brașov

În plus, el spune că, trecând peste slăbiciunile metodologice ale studiului, rezultatele obținute nu sunt deloc încurajatoare: doar jumătate dintre brașoveni consideră cultura ca fiind o valoare importantă. Viceprimarul Durbacă consideră că un punct slab în acest sens „este cel al managementului instituțiilor de cultură din Brașov şi al ofertei culturale”.

„Dar a cui este vina pentru acest management defectuos al instituțiilor de cultură din Brașov? Nu este oare vina Primăriei, care până acum a organizat concursurile de ocupare a funcțiilor de conducere în aceste instituții pe criterii subiective și total netransparente, fapt ce a provocat o intensă nemulțumire in randul oamenilor de cultură. Nu este oare vina Primăriei că în anul 2015 Brașovul nu are încă o strategie culturală viabilă si coerentă?”, întreabă retoric Mihai Costel.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: Turiştii şi navetiştii sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu noul coronavirus

PMP cere schimbarea viceprimarului Durbacă

„Dar lăsând la o parte inconsistențele si incongruențele manageriale ale doamnei viceprimar din zona culturală, considerăm că, aflându-ne în pragul sezonului rece la Brașov, problema cea mai presantă este soluționarea blocajului instituțional Tetkron-Bepco-GDF Suez. Desi anunțată in mod triumfalist identificarea unei soluții  providențiale de rezolvare temporară a acestui blocaj, prin plata unei prime transe de 1,4 milioane lei de către Tetkron spre Bepco, urmând ca  pâna in octombrie să fie plătite si restul sumelor, in urma sedinței AGA Tetkron, din data de 31.08.2015, se pare că totul nu a fost decât o iluzie. În realitate, față de propunerea Tetkron făcută reprezentaților Bepco de a plati o primă tranșă de 1,4 milioane lei, urmând ca aproape 9 milioane lei să achitate ulterior, viziunea celor de la GDF Suez, furnizorii celor de la Bepco, este plata unei prime transe sensibil mai mari, de 6 milioane ron (direct in contul GDF Suez), urmând ca restul datoriei să se esaloneze in 2 transe de 3,4 si respectiv 5,8 milioane lei. Acest lucru este cauzat, în pricipal de faptul că cei de la GDF Suez nu mai au încredere în respectarea termenilor contractuali de către compania Tetkron, dar şi a garantului din aval a acestei firme, nimeni altul decât Primăria Braşov. Având în vedere impasul în care au ajuns negocierile dintre părțile implicate, nu putem să nu ne aducem aminte modul nepermis de relaxat în care doamna Adina Dârboacă, a reacționat la iminenta declanşare a acestor probleme, respectiv plecarea sa în concediu. Niciodată problemele grave ale comunității nu dispar de la sine şi nu pot fi nicidecum substituite prin anunţarea unor rezultate sociologice needificatoare, PMP Braşov făcându-şi datoria să atragă din timp atenția asupra acestor aspecte. Oare nu exista și alți consilieri locali capabili să conştientizeze importanța gestionării unor astfel de probleme urgente şi semnificative, pentru a prelua în regim de urgență fotoliul de viceprimar? Pare a fi timpul unei schimbări…”, îşi încheie comunicatul de presă preşedintele PMP Braşov, Mihai Costel.

Alte articole:   VIDEO Mărturiile emoționante ale bolnavilor vindecați de coronavirus
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Ce-mi place cand baetasii dau la gioale fostilor pretenari. Zi-le frate sa ne radem si noi. Ca dupaia o sa va pupa-ti si va impacati.

    Reply
  2. Nu-l cunosc pe acest Mihai Costel, dar ii urmăresc comunicatele de presa. Imi place ce spune, ce gândește, e un tânăr cu perspectiva si il respect! Bravo!

    Reply
  3. Acest comentariu e valabil pentru Nelu si semenii lui : înainte de toate criticile aduse direct voit sau nevoit ( plătit de cineva) , hai sa folosim corect limba romană. Stăpânești gramatica la fel cum a stăpânit Ceaușescu țara după ’89, cultura unora a atins nivelul marii! Esti penibil neica!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate