blog-logo

Până la sfârşitul anului, cartierul Noua va fi legat de şoseaua ocolitoare

Până la sfârşitul anului, cartierul Noua va fi legat de şoseaua ocolitoare

artera sud est noua ocolitoare brasovPrimarul George Scripcaru a verificat astăzi stadiul lucrărilor la artera de circulaţie care va face legătura dintre cartierul Noua, intersecţia cu str. Prunului, şi tronsonul 1 al ocolitoarei municipiului Braşov. Această şosea este amenajată, parţial, pe fostul traseu al căii ferate uzinale de la Roman S.A., trece pe sub Calea Bucureşti şi calea ferată, apoi se conectează la şoseaua ocolitoare.

Proiectul „Asigurarea accesibilităţii către zona economică Braşov Sud -Est” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

george scripcaru„Este un proiect important pentru oraş, pentru că viitoarea arteră de circulaţie va face legătura între cartierul Noua şi ocolitoarea municipiului, ceea ce înseamnă că traficul va fi fluidizat pe Calea Bucureşti şi va asigura încă  o legătură a acestui cartier cu restul oraşului. În următoarea etapă vom face un acces dinspre acest drum spre drumul unde este situat Selgrosul şi un altul spre viitoarea arteră de circulaţie care va merge pe lângă calea ferată şi se va uni cu prelungire Crinului. În acest fel vom crea o reţea de drumuri între Calea Bucureşti şi calea ferată, care va fi baza pentru dezvoltarea întregii zone”,  a declarat primarul George Scripcaru

Artera proiectată va avea o lungime de 2,145 km, trei sensuri giratorii, o lăţime de 7 m cu o bandă pe sens, flancată de zona verde, piste de biciclişti pe o parte şi trotuar pe cealaltă parte. Traseul este iluminat până la intersecţia cu magistrala de cale ferată. De-a lungul său sunt prevăzute trei perechi de staţii pentru transportul în comun.

Alte articole:   Iohannis: Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală

artera sud est noua ocolitoare brasov2Pe tronsonul I (între str. Prunului și Decatlon s-a executat canalizarea pluvială, s-a configurat patul drumului prin aşternere de balast, piatră spartă şi două straturi de asfalt, s-au montat bordurile pentru delimitarea trotuarelor, a pistei de biciclişti şi a zonei verzi. De asemenea, s-a realizat sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Poienelor și umează să se monteze stâlpii de iluminat.

Pe cel de al doilea tronson (de la Decatlon până la pasajul de cale ferată) s-au executat lucrări de fundaţii de piatră spartă şi se lucrează la turnarea rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale, iar la tronsonul al treilea (de la pasajul CF până la Ocolitoare) s-au terminat lucrările de fundaţii de piatră spartă şi au început lucrările de amenajare rigolă carosabilă. Urmează montarea bordurilor, amenajarea zonelor verzi, a pistelor de biciclişti şi a trotuarelor.

Alte articole:   Pe 14 mai 2021 se sărbătoresc 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu

Gradul de execuţie a lucrării este de 55%. Termenul de finalizare a lucrării este  30.11.2015. Valoarea totală a proiectului este de 16.045.863,52 lei, din care eligibil 15.077.751,12 lei, contribuţia bugetului local fiind de 2%.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate