blog-logo

NU avem locuri pentru refugiații străini. Doamne ferește pentru ai noștri…

NU avem locuri pentru refugiații străini. Doamne ferește pentru ai noștri…

refugiatiInspectoratul Şcolar Braşov a transmis Ministerului Educaţiei, care a cerut o situaţie cu locurile disponibile în cămine, pentru eventuala cazare a refugiaţilor, că la Braşov aceştia ar putea primi doar asistenţă psihologică, nu şi hrană sau adăpost, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare.

„Ni s-a solicitat o situaţie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiaţilor. În situaţia în care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiaţi în cămine sau în săli de sport, s-ar perturba buna desfăşurare a activităţilor şcolare, iar şcoala ar avea de suferit. Dacă, de exemplu, am pune la dispoziţie o sală de sport, asta înseamnă că acolo nu s-ar mai putea desfăşura activitatea obişnuită”, a declarat Marius Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Alte articole:   Acțiuni ale Poliției Rutiere Brașov, în această dimineață! Amenzi de peste 26.000 de lei în doar 3 ore!

Sursa citată a precizat că poate fi asigurată refugiaţilor doar asistenţă psihologică.

„Nu putem asigura decât asistenţă psihologică prin alocarea unor experţi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov”, a spus Marius Vlăduţ. El a mai precizat că Braşov dispune de măsuri de urgenţă în caz de calamităţi sau război, dar nu şi în ceea ce priveşte refugiaţii sirieni.

Nici la Universitatea „Transilvania“ Braşov nu sunt disponibile locuri de cazare în cămine pentru refugiaţi, locurile de cazare fiind, oricum, insuficiente chiar şi pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior.

Marţi, inspectoratele judeţene din ţară şi universităţile au primit de la Ministerul Educaţiei solicitarea de a transmite o situaţie a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor şi în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, în cazul în care numărul acestora ar fi mai mare decât capacitatea de cazare din cele şase centre prntru imigranţi, precizează Mediafax.

Alte articole:   Oamenii legii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 202 sancțiuni contravenționale

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate