blog-logo

Șefii Companiei Apa iau brașovenii de proști. Forțează mâna consilierilor județeni și locali să le mărească veniturile

Șefii Companiei Apa iau brașovenii de proști. Forțează mâna consilierilor județeni și locali să le mărească veniturile

consiliul judetean3Tupeu incredibil din partea directorilor și membrilor Consiliului de Administrație de la Compania Apa Brașov. După ce s-au majorat tarifele pentru serviciile de apă-canal, la 1 iulie, pentru un metru cub braşovenii plătind acum 1,75 euro (aici fiind inclus şi serviciul de furnizare al apei, cât şi cel de canalizare), acum vor să li se mărească și salariile, în contextul unui management discutabil.

Practic, ce vor șmecherii care au ajuns să „înoate” într-o mare de bani? Să ne scoată de două ori banii din buzunar. Indemnizațiile lor se calculează ca procent din facturile încasate. Mai întâi, îmbuibații de la Compania Apa au majorat tarifele, de la 1 iulie, la 6,2903 lei/mc + TVA, adică prețul total plătit de brașoveni este de 7,80 lei/mc. Deci, încasările acestor indivizi au crescut deja apreciabil. Al doilea șmen al băieților deștepți este acela că, osteniţi după aşa efort de a mări prețul apei pentru fraieri, dacă tot s-au văzut stăpâni pe o afecere de monopol, de ce să nu-și crească și procentul pe care îl încasează din facturile plătite pentru apă-canal.

Astfel, hoții cu gulere albe de la Compania Apa vor să-și umfle buzunarele după cum urmează:  cu câte 0,25% din fiecare factură încasată directorul general al companiei, Dorin Fătu, directorul economic, Teodor Popa, ar urma să primească „doar” 0,19% din valoarea facturilor încasate lunar, iar membrii Consiliului de Administraţie 0,044% din valoarea totală a facturilor încasate lunar. Să ne înţelegem, vorbim despre o afacere unde acţionari sunt Consiliul Judeţean – 42%, Primăria Braşov – 42%, alte localităţi – 16%.

Ca să înţelegeţi despre ce este vorba, directorul general al Companiei Apa a încasat peste 4.000 de euro lunar pentru că brașovenii și-au plătit facturile de apă, la care se adaugă indemnizația fixă, care nu este salariul minim pe economie. Și mai trebuie să spunem un lucru: președintele Consiliului de Administrație de la Compania Apa nu este nimeni altul decât Radu Ispas, manager public al judeţului Braşov, care a fost suspendat din funcție din cauza procesului deschis de procurorii DNA împotriva președintelui Aristotel Căncescu și altor funcționari din Consiliul Județean, printre care și Ispas, și mai multor oameni de afaceri.

Alte articole:   Tematica pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat va fi adaptată la realitatea acestui an

Vor bani mulți, dar nu se știe pentru ce „performanțe” (dacă există)

Bineînțeles, în documentele puse pe la dispoziție consilierilor județeni, nu se specifică dacă există vreun indicator de performanţă sau dacă a existat vreodată așa ceva. Sau dacă ar trebui îndepliniţi pentru a primi bonusurile cerute. În schimb, dacă acționarii vor să afle amănunte despre subiectele de pe ordinea de zi, pot obține documentele respective, CONTRA COST!!!! Oare chiar trăim într-o țară de tâmpiți????
Ce mai urmează? Păi dacă vreun consilier județean își permite aroganța să meargă în audiență la directorul Companiei de Apă, o să îl pună să se descalțe la intrarea în birou,să nu murdărească mocheta?? 
click pe poză pentru a se mări!

CLICK pe poză pentru a se mări!

În schimb, au avut grijă să le transmită aleșilor că, deși au 42% și au reprezentanți în Consiliul de Administrație, degeaba îi cer acestuia să voteze în vreun fel (de exemplu că nu sunt de acord cu mărirea procentelor pe care le vor căpușele din fruntea Companiei Apa), respectivii pot să voteze cum vor ei. (vezi facsimil).

Consilierii județeni spun că s-au săturat de abureli

Circul de la ultima ședință de Consiliul Județean Brașov a fost declanșat de directorul economic de la Compania Apa. Un anume Teodor Popac, care efectiv a bătut câmpii (fără grație), dar nu a răspuns nimic concret la chestiunile ridicate de consilieri.
 Adrian Maxim: „Să ne spună dl. director dacă are habar ce înseamnă o afacere. El dacă ar fi patron, cu 42% într-o firmă pe acțiuni, ar desemna un reprezentant care să voteze ce decide el ca acționar sau îl lasă pe mandatar să facă ce vrea el? Am cerut să vedem ce scrie în statutul societății și ne spune că este secret? Păi noi suntem acționarii, cum să fie secret, culmea, față de noi?! Eu solicit să se facă o comisie, să vorbim și cu colegii de la Consiliu Local Brașov, să se facă de urgență o comisie și să facem un audit economic”.
 Paul Enache: „La Compania Apa s-a ajuns să fie o adunătură de nepoți și de rude, încât s-a ajuns ca soț și soție să fie membri în Consiliul de Administrație și să ia sute de milioane de lei indemnizație. Este o bătaie de joc la adresa brașovenilor și a noastră. Nu vă este rușine? Ați mărit tariful la apă și acum mai vreți și indemnizații mai mari?”
 Adrian Neag: „Domnul director, puteți să ne spuneți ce text de lege sau dacă nu este text de lege, scris în statutul societății, că noi, ca acționari, nu putem da un mandat expres reprezentantului nostru să voteze cum decidem noi? Că dacă este în statut, pe care nu vreți să îl prezentați, schimbăm statutul”.
 Aranyosi Ștefan și Ambrus Carol au ținut să transmită nemulțumirile cetățenilor care sunt refuzați să își încheie contracte individuale, pentru a nu mai fi obligați să fie la mâna vecinilor care nu își plătesc facturile. „Oamenii ne întreabă de ce li se mărește tariful la apă, pentru cîă nu sunt de acord cu sediul luxos al Companiei”,  a afirmat Aranyos.
Edilii județeni au decis să se reunească în ședință extroardinară în data de 11 septembrie, pentru a analiza cererile celor de la Compania Apa și ce mandat vor da reprezentantului CJ. Cert este că acest subiect trebui discutat și de către consilierii locali, iar împreună vor reuși să spargă clica și interesele adunate, în decursul timpului, la această societate care deține monopol și căpușează comunictatea brașoveană.
Revenim mâine cu noi amănunte despre cum au ajuns brașovenii bătaia de joc a șmecherilor de la Compania Apa Brașov! Newsbv.ro va declanșa o campanie de presă împotriva celor care ne bagă mâna în bunzunar. Cerem consilierilor locali și județeni să nu mai accepte plata unor sume exorbitante unor personaje ajunse pe posturi după criterii clientelare. Cerem să fie date, oficial, publicității sumele care se cheltuie cu salariile la Compania Apa. Cerem să ni se spună care este stadiul aplicării programului de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare cu fonduri europene. Cerem să  fie date publicității care sunt criteriile de performanță pe baza cărora niște persoane discutabile ca profesionalism (a se vedea prestația directorului Popa la ședința de Consiliu Județean) primesc indemnizații fixe și variabile, din facturile încasate, de câteva mii de euro lunar.
Distribuie dacă îți place!
 1. De ce aceasta companie care se pare ca e stat in stat nu incheie contracte individuale cu consumatorii? Cu ce e diferita de electrica sau gdf?????

  Reply
 2. Spun ca n-au baza legala sa intre in casele oamenilor.

  Electrica, GDF etc. pe ce baza legala citesc contoarele din locuinte?

  Cu asta ar trebui sa se ocupe consilierii judeteni, nu cu mariri de salarii…

  (Evident, intrebarea se pune astfel:
  In cazul incheierii contractelor individuale, cine va suporta costul pierderilor pe retea? Ca in cazul CET?)

  Acum catica ani buni s-au cheltuit bani imensi afirmandu-se ca s-a schimbat reteaua de apa din Brasov.
  Reteaua insa e tot aia, veche si gaurita. Unde sunt banii?
  Cum s-au cheltuit banii la barajul din Garcini?
  Poate cineva-i intreaba de sanatate?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate