blog-logo

Emil Niță spune că impozitarea cu 500% a caselor lăsate să se degradeze lasă oamenii în stradă

Emil Niță spune că impozitarea cu 500% a caselor lăsate să se degradeze lasă oamenii în stradă

emil nitaDeputatul Emil Niță (PSD) a declarat, astăzi, că noul Cod Fiscal va produce efecte, după 1 ianuarie, la capitolul taxe și impozite locale, care permite creșterea acestora la latitudinea autorităților locale.

„De exemplu, majorarea pe 500% a clădirilor din intravilan neîngrijite. Aici am fost unul dintre cei care m-am opus că nu e în regulă. Înțeleg că vrem să arătăm ca o ţară europeană, cu oraşe europene, dar atrag atenţia că primarii şi consiliile locale trebuie să fie de bună credinţă în aplicarea acestei măsuri. De exemplu, în centrul Brașovului sunt case monument degradate, care sunt locuite de persoane foarte în vârstă, persoane care a făcut foarte multe lucruri bune pentru comunitate, dar cu o pensie modestă pot fi puși în fața faptului împlinit. Dacă articolul din Codul Fiscal nu este aplicat cu bună credinţă, aceşti oameni este posibil ca în 2-3 ani să fie evacuaţi din clădire, pentru că nu pot plăti aceste sume, plus dobânzi şi penalităţi”, a afirmat Emil Niță.

Alte articole:   Se schimbă etichetele pentru clasa energetică a electrocasnicelor

Emil Niță spune că la aceste discuţii a participat şi preşedintele asociaţiei primarilor din România, respectiv edilul din Oradea, care a dat asigurări că primarii şi consiliile locale vor fi de bună credinţă şi nu se va intra pe astfel de executări. „Mai mult, am primit şi asigurări că centrele istorice vor fi renovate, fie prin plata de către proprietari, în rate, fie pe programe europene”, a mai precizat Niță.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate