Goblen și creații din pâslă, la Muzeul de Etnografie Brașov

Goblen și creații din pâslă, la Muzeul de Etnografie Brașov

expozitie muzeu etnografie brasovMuzeul de Etnografie Braşov vă invita vineri, 4 septembrie, de la orele 12.00, la vernisajul expoziţiei „Arta lucrului manual – Filofteia Cenan și Electra Ghiza”.

Expoziţia cuprinde mai multe creații aparținând artei decorative și anume tablouri tip goblen din colecția Filofteiei Cenan, o pasionată de arta cusutului, dar și o serie de accesorii și piese vestimentare din pâslă create de artista handmade, Electra Ghiza.

Filoftea Cenan este o reprezentantă strălucită a picturii cu acul, a broderiei de goblen, care a promovat arta lucrului manual ajungând până la perfecțiune. S-a dedicat artei cusutului artistic, care necesită măiestrie, talent și migală. Muzeul de Etnografie Brașov dorește, prin intermediul acestei expoziții să aducă un omagiu talentului generos cu care ne-a înconjurat Filofteia Cenan mulți ani, colaborând împreună.

Creațiile Electrei s-au născut din pasiunea artistei pentru lucru de mână. Electra Ghiza lucrează cu plăcere artizanat stăpânind cu pricepere arta împâslirii lânii. Cu ajutorul lânii se pot decora: poșete pălării, șaluri, se pot face aplicații florale pe haine, se pot crea accesorii vestimentare din cele mai diverse: brâie, broșe, coliere. Creațiile Electrei bucură ochiul prin coloritul viu, iar formele și modelele folosite sunt adevărate opere de artă  „sculptate” în lână.

Alte articole:   Se întrerupe alimentarea cu gaze naturale în Brașov și Cristian
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap