blog-logo

Unde dai și unde crapă! Ce au găsit jandarmii care căutau planorul dispărut

Unde dai și unde crapă! Ce au găsit jandarmii care căutau planorul dispărut

planorMircea Crăciun, pilotul care a dispărut cu tot cu planor în data de 6 august, este căutat în continuare în zone greu accesibile din județul Brașov, a declarat colonelul Gabriel Motruna, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Brașov.

„După căutările extinse cu forțe mărite din perioada 7-16 august, în acest moment executăm căutări permanente, pe trasee stabilite, greu accesibile din județul Brașov. La căutări participă echipe mixte formate din câteva zeci de persoane din cadul Jandarmeriei Montane, Salvamont, Ocoale Silvice, Vânători de Munte, persoane foarte bine pregătite pentru că este vorba despre trasee dificile, greu accesibile, așa cum v-am spus. Aceste căutări sunt zilnice și vor avea loc până când va decide Ministerul Administrației și Internelor să fie oprite”, a spus Gabriel Motruna.

Alte articole:   SONDAJ: PSD se menține la 40%, PNL scade la 17%, USR la 11%, iar AUR crește la 15%

În schimb, în timpul căutărilor planorului dispărut, jandarmii montani au avut parte de multe surprize. Astfel, în preajma staţiunii Slănic Moldova, în ultimele 48 de ore, ei au descoperit nu mai puţin de 50 de mine antipersonal, unele în stare de funcţionare, 40 de cartuşe, calibru 7,92 şi un proiectil explozibil, calibru 75 mm. Alertaţi, pirotehniştii au descins în zona indicată de căutători, aflată în imediata apropiere a unui traseu turistic, lângă Vârful Pufu.

Vă reamintim că pilotul braşovean, Mircea Crăciun, a dispărut pe 6 august, în timpul unui zbor-test cu un planor de ultimă generaţie, care fusese asamblat cu puţin timp înainte de decolare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate