blog-logo

Sindicaliștii din învățământ vor și ei salarii majorate ca în Sănătate

Sindicaliștii din învățământ vor și ei salarii majorate ca în Sănătate
Elev profesor tablaFederaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ.
„În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că Educaţia şi Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu Primul-ministru pentru a stabili şi majorările din Educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al Preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor?!“, se arată întru-un comunicat de presă transmis de preşedintele Uniunii „Spiru Haret“  Brașov.
Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar. Orice întârziere în asigurarea unei creşteri salariale substanţiale în sistemul educaţional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, sarmale cu hribi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate