blog-logo

Răzvan Popa face regulament pentru evenimentele din Piața Sfatului

Răzvan Popa face regulament pentru evenimentele din Piața Sfatului

targ_slow_food2Consilierul local Răzvan Popa (PSD) a anunțat, astăzi, că va face el un proiect de hotărâre prin care să se aprobe un regulament pentru evenimentele care se desfășoară în Piața Sfatului, din cauză că funcționarii Primăriei Brașov refuză să facă unul.

„Vreau să îl depun la secretariatul Primăriei în luna septembrie, pentru că văd că nu se mișcă nimic. Începând de astăzi, îi invit pe toți cei care au interes civic, nu alt gen de interes, care au idei și vor să se implice, care doresc să avem o regulă clară pentru desfășurarea evenimentelor în Piața Sfatului, să îmi trimită sugestiile şi propunerile lor. Începem cu Piaţa Sfatului, în prima etapă, pentru că aici este, din punctul meu de vedere, șmecheria cea mai mare a speculanților imobiliari”, a preciyat Răzvan Popa.

Alte articole:   Campania „Fii și tu SALVATOR! Donează SÂNGE, dăruiește VIAȚĂ!", în februarie, la Brașov

El spune că are deja un un draft de regulament, care prevede două lucruri esențiale: târgurile să fie organizate de Primărie, un număr de târguri tematice – de flori, de fructe, de meșteri populari etc., care pune la dispoziție inclusiv un model unic de tarabă, iar taxele se plătesc direct la Primărie. El spune că aceste târguri trebuie se fie anunțatepână la finele anului pentru anul următor, iar toată lumea să știe când au loc aceste târguri tematice, de regulă weekend-urile din perioada de vară, astfel încât cei care doresc să poată să vină și să își achite taxa, iar astfel se elimină speculanţii imobiliari care închiriază domeniul public şi ulterior subînchiriază suprafeţele micilor meşteşugari şi comercianţi.

Alte articole:   Salvamont Brașov: Risc însemnat de avalanşă în Carpaţii Meridionali

„Un alt aspect important, pentru evenimentele mari, trebuie să există un regulament de aprobare a evenimentelor, în sensul în care noi, ca municipalitate, să știm ce vrem ca tipic de evenimente – vrem evenimente mari gastronomice, culturale sau ce vrem. Practic, vorbim de selecția unor proiecte, care şi ele trebuie depuse până la finalul anului pentru a fi organizate anul următor. Au venit Sergiana, Doripesco, Guerilla Cooking să facă evenimente. Pentru unii e voie, pentru alții nu e voie, unii au voie cu foc deschis, cu butelie, alții nu au voie, alții au voie să facă evenimente, pentru că așa vrea cineva, alții nu au nevoie. Un organizator serios de evenimente trebuie să știe ce se dorește pentru anul următor, de aceea trebuie să fie planificate şi să eliminăm favorizarea unora sau altora pentru că aşa vrea cineva din Primărie”, a punctat Răzvan Popa.

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

După ultima interpelare făcută pe această temă în Consiliul Local făcută de Răzvan Popa, administratorul orașului, Miklos Gantz, l-a întrebat cum vede el lucrurile. „Deși i-am spus de mai multe ori, nu s-a făcut nimic. Mi-a spus că se vor rări aceste evenimente pentru că în Piața Sfatului intră în reparație, dar, repet, nu s-a făcut nimic. În continuare au loc aceste târguri și nici nu se lucrează la vreun draft de regulament, de aceea o să facem noi acest regulament. Bineînțeles, voi sesiza și Curtea de Conturi. Înțeleg să fim constructivi, dar deja vorbim de rea-voință”, a concluzionat Răzvan Popa.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. AS DORI UN SUPER SHOW INCENDIAR CU MARE JEAN MICHELLE JARRE TRANSMISIE LIVE EURONEWS SI A 2 SEARA CU MIROSLV ILC DIN SERBIA A TRIA SEARA CU SOLISTI DE TOP DIN ROMANIA HOLOGRAF VOLTAJ IRINA LOGHIN SPONSORI INTERNATIONALI CREDETI CA LE TRECE CELOR DIN PRIMARIA PRIN CAP ASA CEVA NU CREDD POATE CONSILUL JUDETEAN ARE O ALTA PARERE .ORICUM BRASOV ORASUL MEU DE SUFLET BRASOVENII DE RIND MERITA ASA CEVA UNIC IN EUROPA PE 1 IULIE LA MONACO SA TRANSMIS LIVE IN TOATA LUMEA CIT SI PE INTERNET DE CANALUL INTERNATIONAL EURONEWS . CRED CA BRASOVUL MERIA MAI MULT DECIT ORICE ORAS .E O PROPUNERE VIABILA .MAI TREBUIE DORINTA SI PUTINTA DAR ESTE UNIC SI IREPETABIL ACEST CONCERT

    Reply
  2. Pe JMJarre nu ai sa-l vezi niciodata la BV (cine sa-l aduca si cu ce bani) iar Miroslav Ilici ce sa caute aici, unde populatia habar nu are cine e. La Timisoara sau Turnu Severin e cu totul altceva!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.