blog-logo

Un parc în cinstea părintelui Arsenie Boca va fi inaugurat la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus

Un parc în cinstea părintelui Arsenie Boca va fi inaugurat la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus

parintele-arsenie-boca1Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a anunțat că sâmbătă, de Adormirea Maicii Domnului, se va inaugura un parc în cinstea părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus (județul Brașov), unde acesta a slujit.

ÎPS Laurențiu, în fruntea unui sobor de preoți, va sfinți noul altar ridicat peste altarul făcut de Arsenie Boca.

„Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare sărbătoare în cinstea Maicii Preacurate și este și praznic împărătesc, asemenea praznicelor Mântuitorului. Datorită faptului că foarte multe din mănăstirile noastre au ca hram tocmai acest praznic și Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus are acest hram, vom săvârși Sfânta Liturghie acolo și cu toate rânduielile prevăzute. Cu ocazia aceasta vom sfinți noul altar care s-a ridicat peste altarul făcut de părintele Arsenie, altarul micuț, altarul de vară. De asemenea, se va inaugura un parc special cu piese și mărturii de pe vremea când părintele Arsenie era slujitor la Mănăstirea Sâmbăta”, a declarat joi, ÎPS Laurențiu Streza.

Alte articole:   Primăria caută manager pentru implementarea proiectului Sistem Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului

Chiar la intrarea în curtea mănăstirii, pe dreapta, credincioșii pot vedea în parcul amenajat în cinstea lui Arsenie Boca o fântână de lemn, sculptată de acesta. Acum această fântână a fost modernizată, săpându-se până la o adâncime de 80 de metri, pentru a aduce apă proaspătă la suprafață.

În parcul dedicat lui Arsenie Boca, credincioșii vor găsi obiecte din vremea când acesta era la mănăstire, și anume mese făcute din piatră, bănci, amfore și cruci.

Amenajarea parcului este „un act de cinstire, de prețuire și în același timp este și pentru noi o cinste pentru mănăstire că a fost la Mănăstirea Sâmbăta”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.