blog-logo

S-au reluat căutările pilotului de planor dispărut

S-au reluat căutările pilotului de planor dispărut

mircea craciun2

10.55 Peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari participă sâmbătă dimineața la căutarea planorului dispărut în urmă cu două zile, forțele care participă la această acțiune fiind suplimentate din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vineri, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și din Unitatea Ciolpani să se alăture forțelor mobilizate deja pentru această operațiune complexă de căutare. Aceste forțe au la dispoziție 8 autocamioane și 4 șenilate (3 în Brașov și una în Prahova).

În județul Brașov, a fost amplasat un punct de comandă mobil coordonat de prim-adjunctul șefului IGSU, care va conduce din teren operațiunile de căutare de la sol, se arată în comunicatul citat.

Alte articole:   Cursele de accelerare pentru amatori revin duminică, la Brașov

Misiunile de sâmbătă se vor desfășura în județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Componenta aeriană a misiunilor este asigurată de 2 elicoptere ale MAI și 4 ale MApN, acestora urmând să li se alăture aparate de zbor aparținând Aeroclubului României.

Primele zboruri de căutare au început sâmbătă în jurul orei 6.30, fiind vizată, în primă fază, zona Bran, Sinaia, Predeal. Au fost stabilite sectoare de căutare, la fel ca și vineri, atât pentru echipajele de la sol, cât și pentru aparatele de zbor, se precizează în comunicatul MAI.

10.00 Mai multe elicoptere au survolat Branul și s-au îndreptat către județele Argeș și Dâmbovița. La sol, 100 de jandarmi au format echipe și plecat în căutarea planorului și a pilotului dispărut.

Alte articole:   Emiterea cărții de identitate cu CIP ar putea întârzia. Care este motivul

7.00 În această dimineață au fost reluate căutările pilotului dispărut. Operaţiunea a fost sistată pe timpul nopții, din cauză că zona căutărilor este una dificilă și de risc, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

Salvatorii au deja programate 30 de trasee pe care au început căutările de cum s-a luminat. În judeţul Braşov, ei vor acţiona pe Valea Glăjăriei în Râşnov şi împrejurimile Poienii Braşov, dar și la Tărlungeni și zona Tamina.

Raed Arafat a declarat, vineri seară, referitor la planorul dispărut de mai bine de 36 de ore, că șansele de supraviețuire sunt tot mai mici, cu cât se prelungește durata de căutare.

„Riscul hipotermiei este mai scăzut, depinde de leziunile pe care le-a suferit, putem să găsim un corp neînsuflețit sau un rănit. Ne ajută ca riscul hipotermiei este scăzut. Cu cât se prelungește timpul, șansele scad semnificativ. Mâine suplimentăm personalul”, a mai spus acesta despre șansele de supraviețuire ale pilotului dacă s-ar afla într-o zonă împădurită.

CITEȘTE ȘI: Anchetă penală în cazul morții pilotului de planor, dispărut în munții Ciucaș

A fost unul dintre cei mai experimentați piloți de planoare

Alte articole:   Ziua Națională a Ambulanței: Sirenele vor suna la ora 10.00 în toată țara

mircea craciunPilotul Mircea Crăciun avea peste 2.500 ore de zbor cu planorul, cel mai lung zbor fiind de 620 kilometri, o adevărată performanță pentru acest tip de aeronavă. Se pregătea pentru o competiție care va avea loc în Germania.

Este posesor al insignei FAI Gold cu 3 Diamante, pilot de performanță al Aeroclubului României și participant la multiple competiții internaționale.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.