blog-logo

Constantin Niță: Codul Fiscal a fost dezbătut patru luni. Apelul la dezbatere acum este ipocrit și populist

Constantin Niță: Codul Fiscal a fost dezbătut patru luni. Apelul la dezbatere acum este ipocrit și populist

constantin nita„Există numeroase discuţii în jurul Codului Fiscal azi, atât în presă, cât şi în rândul politicienilor. Multe dintre acestea mi se par însă lipsite de seriozitate şi responsabilitate faţă de un proiect de o importanţă majoră pentru România. În primul rând nu înţeleg atitudinea unor colegi care, deşi au votat acest proiect, astăzi sunt împotrivă şi simt nevoia unei dezbateri”, scrie deputatul PSD Cosntantin Niță pe blogul său.

El spune că a existat o dezbatere publică pe Codul Fiscal timp de patru luni de zile: „De aceea, apelul la dezbatere în acest moment mi se pare ipocrit şi populist. A nu se înţelege greşit, nu sunt împotriva niciunui schimb de idei. Din contră! Este evident că PNL a intrat deja în campanie electorală, dar nu cred că este bine să intre şi celelalte partide sau membrii Guvernului în jocul lor. Nu pot să nu observ cum unii colegi, chiar din cei aflaţi la guvernare, promovează ideea dezbaterii ca pe ceva nou, descoperit acum”.

Alte articole:   1 milion de lei pentru 110 biserici din județul Brașov

În opinia lui președintelui PSD Brașov, fiscuţiile despre Codul Fiscal au loc într-un fel de „turn Babel” din care nimeni nu mai înţelege nimic și cu atât mai puţin românii.

Atac și la adresa BNR 

„La toată această confuzie şi «joacă politică» se adaugă şi poziţia BNR care, după ce a tăcut mâlc până ce legea a ajuns la preşedinte, acum intră în joc şi ne spune că acest cod trebuie modificat pentru a nu ajunge în situaţia din 2010. Întrebarea către BNR este: de ce nu a existat o poziţie publică fermă cât proiectul a fost în dezbatere publică? De ce nu l-aţi sensibilizat pe premier atunci? Nu se justifică în niciun fel actualele declaraţii ale BNR, cu atât mai mult cu cât primul ministru a spus mereu public că se consultă cu dl. Guvernator în permanenţă, considerându-l cel mai în măsură să-şi dea cu părerea, deasupra tuturor. Între timp, să înţelegem că BNR şi-a reevaluat poziţia?!”, notează deputatul Constantin Niță.

Alte articole:   Primarul liberal din Moieciu nu e doar mojic. Era musai să semnalizeze

El consideră că Ministrul de Finanţe, Ministrul Economiei şi ceilalţi miniştri direct implicaţi ar trebui să aibă poziţii mult mai concrete şi să desfăşoare o dezbatere reală în spaţiul public: „Din punct de vedere politic, PSD, ca principal partid aflat la guvernare, cred că trebuie să fie iniţiatorul tuturor dezbaterilor pe subiecte de asemenea importanţă pentru că, până la urmă, vom fi principalii răspunzători în faţa oamenilor”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.