Concurs național de pescuit pentru persoane cu deficiențe de auz la Vadu Roșu

Concurs național de pescuit pentru persoane cu deficiențe de auz la Vadu Roșu

pescuit persoane deficienta auz2În timp ce 29 de sportivi români cu deficienţe au participat în perioada 25 iulie – 2 august a.c  la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Los Angeles, la Braşov a fost organizat un Concurs naţional de pescuit „Fir Întins”.

Două evenimente sportive  care au ca scop dezvoltarea abilităţilor şi creşterea stimei de sine. Desigur, amploarea evenimentelor este incomparabilă, dar rezultatele sunt cele care motiveaza și oferă satisfacţii. Important este faptul că în anul 1968, Fundaţia Kennedy organizează împreună cu Districtul Chicago Park prima ediţie a Jocurilor Internaţionale de Vara Special Olympic la care au participat 1000 de persoane.  Ideea organizării  acestei competiţii sportive aparţine surorii preşedintelui J.F.Kennedy şi a fost generată de faptul că în renumita familie exista un copil cu deficienţe.

În plan naţional, concursul de pescuit pentru persoanele cu deficienţă de auz a  fost iniţiat în anul 1984 şi din acel moment pentru iubitorii sportului cu fir întins a fost o plăcere să organizeze şi să participe la competiţii anuale. Pescuitul, la fel ca tenisul de masă, fotbalul, şahul, popicele sunt sporturi care au o mare importanţă pentru  performanţă personală a celor cu deficiență de auz.

Anul acesta la Vadul Roşu concursul de pescuit a fost organizat cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi şi de Asociaţia Naţională a Surzilor din  Romnaia. La cele două manşe de concurs planificate de organizatori s-au înscris 64 de persoane cu deficienţe de auz din 21 de filiale  ale A.N.S.R. probele fiind stabilite astfel: Proba (1) la fund cu  2 cârligeși Proba (2) plută cu un singur carlig.

Alte articole:   Brașovul realizează puțin peste 5 procente din exportul României

CLICK pe poze pentru a se mări!

Arbitrajul a fost asigurat de un reprezentatnt al complexului de la Vadul Roşu, domnul Coajă Adrian – vicepreşedinte al ANSR Filiala Braşov  şi de doamna Ionas Iuliana, coordonator acțiune  – reprezentanta departamentului sportiv al A.N.S.R.

Clasament  – proba individual: la fund

 1. Coroiu Nicolae            Rm. Vâlcea  0,500 g
 2. Matesiu Ioan               Alba  Iulia   0,400 g
 3. Nechifor  Laurenţiu     Braila 0,360 g
 4. Nemes Florin               Cluj  0,310 g

Clasament  – proba individual: la plută

 1. Nemeş Florin –          Cluj   0,380 g
 2. Temelie Dumitru –    Oradea 0,300 g
 3. Anghel Cornel –        Piteşti  0,270 g
 4. Busuioc Nicolae  –     Braşov   0,260g

Clasament  – proba echipe: la fund

 1. Echipa Braila 1.   –  0,700 g
 2. Echipa  Rm. Vâlcea  -0,680 g
 3. Echipa Tg. Mures -0,460 g

Clasament  – proba echipe: la pluta

 1. Echipa Cluj   –  0,630 g
 2. Echipa Piteşti  – 0,460 g
 3. Echipa Brăila  1  – 0,440 g

Premiul special al concursului a fost acordat domnului Nechifor Laurenţiu din A.N.S.R.- Filiala Brăila pentru că a fost participantul care a avut cea mai frumoasă uniformă de pescuit sportiv.

Trofeul Special al Concursului National de Pescuit ,, Fir Întins,,  a fost acordat echipei de pescari din A.N.S.R. – Filiala Brăila.

Premiile au constat în Diplome, figurine şi cupe, produse cosmetice, tricouri inscripționate cu alfabetul dactil. Fiecare participant a primit din partea organizatorilor Diploma de participare şi o figurină.

Ca şi concluzie: în anul 1969, unul din militanţii pentru persoanele cu dizabilităţi din S.U.A, Robert M. Hensel ,a transmis concetăţenilor  şi formatorilor de opinie urmatoarea idee:”Cunoaște-mă pentru abilitatile mele, nu pentru dizabilitățile mele”. Sincere felicitări organizatorilor şi participanţilor la acest concurs special “Fir Întins”, iar nouă putere să cunoaştem abilităţile semenilor nostril cu deficienţe.

 • Crenguța Babet
Alte articole:   55.000 de lei, de la Consiliul Județean la pușculița Cerbului de Aur
Distribuie dacă îți place!
Loading...
 1. O activitate sportiva iubita de toate persoanele cu deficiente de auz. O oportunitate de a se intalni si dovedi spirit de echipa. Chiar daca a fost canicula si nu a fost o zi prielnica pentru pescuit, am dovedit ca puem pastra traditia in asociatia surzilor. Felicitari tuturor pentru ca indiferet de varsta ati putut fi prezenti la acest eveniment organizat special pentru voi cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.