blog-logo

„Ionci” Gnandt reinventează fotbalul la Bod

„Ionci” Gnandt reinventează fotbalul la Bod

ioan gnandtEchipa de fotbal din comuna Bod are un nou antrenor, în persoana lui Ioan-Gabriel Gnandt (41 ani), fostul jucător al formațiilor Tractorul Brașov, Astra Ploiești, FC Brașov, FC Vaslui, Dacia Unirea Brăila și Victoria Bod.

După retragere, de plăcere, dar și pentru întreținere, a mai jucat fotbal în sală sau pentru formația ACS Hălchiu 2013 (campionatul județean/ Liga a 4-a). În rest, contactele cu fotbalul n-au depășit limita microbistului obișnuit.

„De vreo trei săptămâni, la solicitarea oamenilor din Bod, a jucătorilor de la echipă și a domnului primar m-am hotărât să le accept propunerea, de a mă ocupa de pregătirea și tot ce înseamnă bunul mers al echipei din Bod”, declară „Ionci” Gnandt.

One-man show la Victoria Bod

„La Bod, voi fi ca nea’ Paul Enache, adică eu mă voi ocupa de tot ce înseamnă viața echipei”, adaugă. De-a lungul carierei de jucător a lucrat cu antrenori importanți în fotbalul din România (Cornel Țălnar, Ioan Andone, Marius Lăcătuș, Florin Halagian, Ilie Dumitrescu, Ionel Augustin, Aurel Țicleanu, Silviu Stănescu, Ion Constantinescu), dar și cel din Brașov (Gabriel Stan, Adrian Hârlab, Vasile Gherghe, Virgil Roșu, Eugen Moldovan).

Alte articole:   Festival de datini și obiceiuri, la Centrul Multicultural și Educațional Săcele

Cuvinte de apreciere are și pentru cel care i-a deschis ușa printre seniori: „În sezonul 1991-1992, într-un meci în deplasare, la Bacău, Paul Enache m-a debutat în Divizia «B», cum era pe atunci Liga a 2-a de azi. Nici nu împlinisem 19 ani”.

„Producție” de la Bod pentru FC Brașov

Practic, prin această mutare, fotbalul din Bod se reinventează, după dispariția formației (finalul sezonului 2007-2008 în Liga a 3-a) și prezența dezamăgitoare din campionatul încheiat anul acesta (ultimul loc în Liga a 5-a).

Ioan Gnandt își face propria analiză: „La acest nivel vorbim de fotbal amator sută la sută. Dar, sincer, se întrevăd ceva perspective, pentru anii următori. Avem o trupă tânără, cu jucători de 18-20 de ani, însă și mai «cruzi», de 14-15 ani. Unii sunt la școală, ceilalți sunt angajați și vin la fotbal în timpul liber. La ora actuală, vorbind despre condițiile de pregătire (teren, echipament, mingi, materiale și accesorii pentru antrenament) avem tot ce ne trebuie. Mi-am propus să-i fac pe jucători să vină de plăcere la antrenamente și la meciuri, pentru că, să fim realiști, la acest nivel nu putem vorbi de motivație financiară. În lot există jucători cu calități, care prin pregătire, disciplină, seriozitate, respect față de colegi, antrenor și comunitatea pe care-o reprezintă au posibilitatea de a crește în valoare. Pentru primul an, ne dorim să promovăm în Liga a 4-a. Pe termen mai lung, dorim să creștem la Bod jucători pentru fotbalul brașovean și FC Brașov, în special, așa cum am fost, alături de frații Ghindaru sau Cătălin Dedu”.

Alte articole:   Cod galben de ceață densă şi gheţuş în zone din județul Brașov

Fotbalistul care trăiește printre nutrii

Plecând de la ultima afirmație, interlocutorul oferă și un nume: „De mai mult timp l-am urmărit pe atacantul Gabriel Teslaru. A ajuns la vârsta de 28 de ani și aș vrea să-l văd undeva mai sus, deoarece calitățile îl recomandă. Este un băiat modest, din Bod, care în viața e zi cu zi e angajat la o crescătorie de nutrii, a unui olandez. Din fotbalul de jos, jucători promițători apar, mereu. Numai că trebuie descoperiți și promovați. Iar Teslaru e un bun exemplu, care-mi sprijină spusele”.

Meciuri de fotbal la Bod, duminica, de la ora 11

Ce urmează pentru Victoria Bod? „Vom organiza mai multe jocuri amicale, cu adversari de nivelul nostru. Apoi, pe la finalul lunii august ar trebui să înceapă campionatul. În Liga a 5-a meciurile se desfășoară în fiecare zi de duminică, de la ora 11”, răspunde Ioan Gnandt.

Alte articole:   RAT Brașov:  Unele troleibuzele nu vor mai deschide prima uşă

În final, adaugă un gând bun pentru FC Brașov: „Mă bucur că, în sfârșit, la echipă au ajuns oameni potriviți, care în cariera lor de jucători au muncit și au realizat ceva pentru FC Brașov și au habar mai bine ca oricine ce înseamnă această echipă. Cu mulți am rămas în relații apropiate. Le țin pumnii și le urez succes foștilor mei colegi Cosmin Bodea, Mihai Stere, Mugurel Buga și Flavius Moldovan”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.