blog-logo

Percheziții la Brașov într-un dosar de înșelăciune prin metoda „Accidentul”

Percheziții la Brașov într-un dosar de înșelăciune prin metoda „Accidentul”
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

În această dimineaţă, 46 de polițiști din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea directă a unui procuror, efectuează 8 percheziţii în judeţele Brașov, Vrancea și Galați, în baza autorizațiilor emise de  judecătorul competent.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cu un prejudiciu estimat de 300.000 lei.

În urma cercetărilor  efectuate de polițiști și procurorul de caz, a rezultat  faptul că, în anul 2015, persoanele bănuite din acest dosar penal ar fi indus  şi menţinut în eroare mai multe victime, privind producerea unor accidente rutiere de către rude ale acestora şi le-ar fi determinat să depună în conturi ale unor societăţi de transfer rapid de bani sau să predea personal sume mari de bani, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al accidentului.

Alte articole:   Arafat: Valul 4 poate fi prevenit dacă avem mai multe persoane vaccinate. Să ignorăm sfaturile „divelor” de la TV

Activitatea infracţională din acest dosar penal era planificată şi coordonată de persoane condamnate pentru infracţiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era  realizată prin interpuşi, în scopul pierderii urmei banilor. Interpuşii sunt de regulă persoane defavorizate sau fără venituri, care păstrează un comision, restul banilor fiind  împărţiţi de persoanele condamnate.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate