Haos în piețele agroalimentare din Brașov. Susanu vrea ședință la Prefectură

Haos în piețele agroalimentare din Brașov. Susanu vrea ședință la Prefectură
Foto: Vali Blajovan

Foto: Vali Blajovan

Într-unul din depozitele din piață, comisarii OPC au găsit sute de litri de alcool pentru care proprietarul nu a putut prezenta nici un act de proveniență a mărfii.

La raionul de brânzeturi a fost găsită o pungă cu brânză veche care a făcut viermi… De asemenea, nici ouăle nu se vindeau la temperatura adecvată, având în vedere căldura verii.

Faptul că pensionarii se descurcă foarte greu din pensie și că unii încearcă să mai facă un leu pe lângă această pensie nu mai e un secret pentru nimeni.

Însă, atunci când, la 67 de ani, strângi într-un depozit sute de litri de alcool pentru care nu ai nici un act de proveniență, inițiativa capătă iz penal. Așa a pățit și o bătrânică din Piața Dacia din Brașov în momentul în care cms. șef al PRotecției Consumatorului, Sorin Susanu, a deschis ușa depozitului.

Alte articole:   Preşedintele Academiei Române: „Scenariul educației exclusiv online va fi catastrofal, iar școala astfel făcută nu va avea niciun folos”

Administrația Pieței Dacia a refuzat să participe la controalele comisarilor OPC, deși aceștia au chemat în nenumărate rânduri un reprezentant al administrației, pentru a lua parte la control.

„Ca urmare a acțiunilor de control desfășurate în Piața agroalimentară Dacia, suntem în măsură să vă furnizăm concluziile preliminarii ale verificărilor efectuate. În acest moment,  celor 14 operatori economici controlați le-au fost aplicate 11 amenzi contravenționale în valoare de 155.000 lei, o sancțiune constând în avertisment și au fost oprite definitiv de la comercializare 1077 kg de produse în valoare de 14.274 lei. Menționăm că pentru această acțiune concluziile nu pot fi trase înca, deoarece în zilele următoare mai sunt operatori economici care urmează să se prezinte la sediul CJPC Brașov în vederea finalizării acțiunilor de control”, a precizat Susanu.

Alte articole:   Administrația PNL a ratat oportunități pentru Brașov. Marian Rasaliu și Florin Orțan vor lupta pentru potențialul județului

Acesta a solictat prefectului Mihai Mohaci realizarea unei întâlniri cu reprezentanții legali ai administrației piețelor „pentru a încerca remedierea de urgență a deficiențelor dat fiind pericolul pe care acestea îl prezintă pentru sănătatea și siguranța consumatorilor”.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Bine , foarte bine sa vrea sedinta la Prefectura , insa inainte de aceasta sa binevoiasca domnii de la Protectia Consumatorului impreuna cu DSV-ul sa verifice toate dughenele alea din piata numite magazine . Multe sunt ale unor sponsori de partid , relatii ci Garda Financiara , motiv pentru care nu sunt controlate niciodata corect . Cate grafice la frigiderele lor sunt la zi , cate mezeluri stau pe vitrine si nu in vitrine , cate branze pe care bazaie musca sunt si nimeni nu vrea sa vada , cate oua stau la temperatura corespunzatoare ???. Magazinul din fata spatiului cu branzeturi ale particularilor , este o bomba protejata de ANAF.

    Reply
  2. Protectia Consumatorului si DSV , DSP , sa verifice graul din piata , cu ce este tratat pentru ca au murit pasarile hranite cu acesta. Probabil este tratat cu ceva toxic.

    Reply
  3. Pai toti cei cu chioscuri cu pretentie de magazine intr-o piata -i gasesti in toate pietele . La unele vezi un pret dimineata si altul dupa pranz de zici ca-s la bursa , iar bon fiscal din cand in gand. Asa-i cand ai protectie de la institutii , acestea functionand doar pentru incomozi , pentru cei ce nu vor sa joace cu coruptii , cei ce au curajul sa-i infrunte . Esti catalogat imediat neadaptat daca nu mergi si nu sponsorizezi chilhanuri , nu vii cu darul la nunta fiului , fiicei celor din fosta garda actualmente ANAF etc. Nu poate fi concurenta corecta in asemenea conditii de piata . Prefectura sa curete terenul de amante , oameni murdari si alte uscaturi dupa care poate avea o oarecare credibilitate. Pana una alta imaginea ei si a institutiilor in cauza este pe acelasi nivel cu al batranei ce vindea tuica-n piata la negru. La fel de penali , la fel de mojici , la fel de murdari si turmentati .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate