blog-logo

Poşta Româna ia faţa „greilor” din curierat la Braşov

Poşta Româna ia faţa „greilor” din curierat la Braşov

Posta-RomanaPosta Romana a castigat, la finalul saptamanii trecute, pentru prima oara in ultimii sase ani, licitatia organizata de Directia Fiscala Brasov pentru distribuirea corespondentei interne si internationale, precum si a corespondentei cu confirmare de primire.

Din 2009 pana acum, contractul a fost atribuit de fiecare data firmei ISOFT, cu o singura exceptie, in anul 2011, cand ofertantul castigator a fot Total Post. In acest an, Posta Romana a concurat in licitatie cu Fan Curier. Valoarea contractului depaseste 3 milioane de lei si are o durata de doi ani (24 de luni). In acest interval, Posta Romana va distribui peste 1 milion de trimiteri postale emise de Directia Fiscala Brasov, in special catre contribuabilii din judet, dar si din restul tarii.

Alte articole:   Orban, promisiuni pentru conectivitatea Brașovului la restul țării

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. Poşta Română a contribuit, în 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o sumă-record în condiţiile disponibilizărilor operate în anii trecuţi şi care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din această sumă reprezintă TVA aferentă contractelor comerciale încheiate în cursul anului 2014.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.