blog-logo

Primarul George Scripcaru rămâne sub control judiciar

Primarul George Scripcaru rămâne sub control judiciar

george scripcaruMagistraţii Înaltei Curtii de Casatie si Justitie au decis pe 10 iulie că primarul Braşovului George Scripcaru şi ceilalţi doi inculpaţi în dosar vor fi cercetaţi sub control judiciar. Decizia este definitivă

Judecatorii bucureșteni au mentinut decizia Curtii de Apel Brasov, unde se preciza că nu există probe că primarul Braşovului ar putea influenţa martori sau ar avea intenţia să distrugă probe.

Tot sub control judiciar vor fi cercetați în continuare și cei doi oameni de afaceri puși sub acuzare în acest dosar, respectiv Mihai David (fost director Hidroelectrica SA) și Simina Costan (care controlează SC BEPCO SRL Ghimbav), în cazul lor instanța înlăturând interdicția de a lua legătura unul cu celălalt.

Alte articole:   Un adolescent de 16 ani ar fi tras cu arma într-un alt șofer, după o șicanare în trafic (VIDEO)

Pe 30 iunie, Curtea de Apel Brașov a a respins cererea DNA de arestare preventivă a primarului George Scripcaru, acesta având control judiciar pe o perioadă de 30 de zile, cu interdicția de a părăsi țara.  Primarul municipiului Brașov este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit — 4 infracțiuni.

DNA susține că, în perioada 2010-2012, George Scripcaru, în baza unei înțelegeri prealabile cu Simina Costan, Mihai David și o altă persoană, a acționat pentru obținerea de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri) prin preluarea activelor, licențelor și activității CET SA de către o societate comercială administrată de aceștia din urmă, înființată în acest scop și care nu dispunea de experiență în domeniu.

Distribuie dacă îți place!
  1. Din pacate, la cum arata rechizitoriul procurorilor DNA in acest caz, primarul George Scripcaru a terminat-o cu viata politica si mai ales cu functia de edil sef.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.