blog-logo

Primarul George Scripcaru a fost reținut de DNA!

Primarul George Scripcaru a fost reținut de DNA!

UPDATE Primarul Braşovului, George Scripcaru, al cărui nume apare într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică, a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA, după aproape două ore de audieri.

Procurorii DNA Braşov au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele primarului George Scripcaru.

UPDATE Întrebat ce acuzaţii i se aduc de către procurori, George Scripcaru a răspuns: „O să aflaţi pe parcurs despre ce este vorba”, refuzând să facă alte declaraţii.
În această dimineață  procurorii DNA au descins la Primăria Brașov. Se fac percheziții inclusiv acasă la primarul George Scripcaru. Se fac percehziții și pe str. Traian Grozăvescu nr. 8, județul Brașov – sediul social al SC RADIOTELEVIZIUNEA TRANSILVANIA SRL (RTT) – la biroul utilizat de către Antonie Cristina-Iuliana și George Scripcaru.

Procurorii DNA suspectează favorizarea unei firme private, respectiv firma care asigură furnizarea agentului termic, Bepco SRL.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015. În cursul zilei de 29 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Din informațiile pe care le avem, corpul de control al primului ministru a vizat controale referitoare referitoare la activitatea CET și a Tetkron în ultima săptămână. Percheziţii au loc și la sediile unor societăţi comerciale deţinute de David Mihai Ciprian (Bepco SRL) şi Daniel Popescu (patronul Hotelului Kronwell).

Alte articole:   Scumpă parcarea la Brașov, dar poți plăti și... jumătate!

Potrivit unor surse judiciare, procurorii vizează fapte de abuz în serviciu, în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Brașov sau SC Tetkron SRL, societăți deținute de UAT Municipiul Brașov, cu SC BEPCO SRL Ghimbav, societate controlată de Costan Simina, Costan Călin Filimon (asociat grupul ICCO) și David Mihai (fost director Hidroelectrica SA), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăți și scoaterea acestora de pe piața energiei în favoarea BEPCO.

În perioada 2010-2011, reprezentanții SC CET SA și Tetkron SRL, societăți având ca unic asociat Municipiul Brașov, au încheiat cu BEPCO SRL contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Brașov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru BEPCO SRL.

Sursele juridice mai precizează că abuzul în serviciu în legătură cu încheierea contractului de vânzare cumpărare de energie produsă de BEPCO SRL a constat în punerea la dispoziția BEPCO a activelor/resurselor CET SA, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare, compensare sau cedare cu titlu gratuit),  în perioada 2010-2011, în scopul obținerii de foloase necuvenite de către BEPCO SRL, în baza unor înțelegeri prealabile între reprezentanții societății private, suspecții Costan Simina, Costan Călin David Mihai și Scripcaru George, primarul municipiului Brașov. Edilul a determinat AGA CET SA și persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspecții Ionescu Lucian (președinte AGA), Cuțitei Nicolae (director general) și Frățilă Simona (director economic), să încheie contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect energie termică (în baza căruia s-a achiziționat energie peste necesarul populației) sau active subevaluate sau să cedeze cu titlu gratuit active aparținând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societății.

Despre această chestiune, newsbv.ro a scris, încă din 2012, AICI!

Acuzaţia de abuz în serviciu vizează şi relațiile comerciale dintre TETKRON SRL (societate având ca asociat mun. Brașov) și BEPCO SRL. În 2010 s-a înființat SC TETKRON SRL, având ca asociați Municipiul Brașov și SC RIAL SRL, obiect de activitate furnizarea de abur și aer condiționat, iar administrator pe Frățilă Simona, o apropiată a primarului și fost director economic al CET SA.

Alte articole:   Se dă starul la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a. 9 proiecte, în cursa faptelor bune

SC TETKRON SRL a preluat toate drepturile și obligațiile născute în baza contractului de concesiune încheiat între CET Brașov în calitate de concesionar și Consiliul Local în calitate de concedent. Practic noua societate a preluat serviciul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Brașov.

Întrucât noua societate nu dispunea de fonduri necesare și nici de o rețea de distribuție, prin hotărârile nr. 32 din 25.08.2010 și nr. 17 din 29.04.2011 a AGA CET SA se aprobă vânzare unor active a CET în tranșe către TETKRON SRL, bunuri necesare desfășurării activității.

Cu ocazia controlului efectuat de Curtea de Conturi – Camera de Conturi a Județului Brașov consemnat în raportul din 28.02.2011 s-a stabilit că bunurile au fost vândute către TETKRON la o valoare mult mai mică decât cea de inventar (cupeste 1,2 milioane lei mai puțin), iar ulterior acestea au fost închiriate vânzătoarei. Practic, s-a urmărit scoaterea unor bunuri din patrimoniul CET SA (pentru a nu fi supuse executării), care ulterior au fost vândute către BEPCO. Aceste bunuri nu puteau fi trecute prin hotărâre de consiliu local în domeniul privat al Municipiului Braşov.

Alte articole:   ÎN DIRECT Senatorul Marius Dunca, despre implicațiile sociale ale liberalizării prețului la energie

Prejudiciul cauzat este de peste 1,3 milioane lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de utilitate publică din proprietatea publică a UATM Braşov cumpărate şi vândute în mod nejustificat.

Potrivit aceloraşi surse, s-a mai reținut că TETKRON SRL a înregistrat pierderi în mod constant în ceea ce privește activitatea de de furnizare și distribuție a agentului termic, chiar peste limitele autorizate de ANRSC, fapt care s-a datorat în realitate achiziționării de energie termică peste necesarul vândut populației precum și faptului că urmare a înțelegerii frauduloase dintre Scripcaru George și Costan Simina și David Mihai TETKRON a achiziționat întreaga cantitate de agent termic produs de BEPCO SRL la poarta CET SA, pentru ca furnizorul să poată produce cât mai multă energie electrică, în scopul de a-și încasa bonusurile, ajungându-se la facturarea și subvenționarea unor cantități de energie termică care a fost ulterior plimbată pe rețea sau evacuate în urma deschiderii capetelor de coloană, operațiune realizată de Cuțitei Nicolae. Urmare a acestor acțiuni abuzive, s-a cauzat un prejudiciul de aproape 26 de milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!
 1. Asteptam DNA-ul sa vina si in Fagaras. Aceeasi schema a fost aplicata si la noi cu Ecoterm-ul si Primaria Fagaras.

  Reply
 2. Excelente vești, treaba asta trebuia să se întâmple de foarte multă vreme, mai precis de dinainte de 2012. Sper să îi cheme la dat cu subsemnatul și la răcoare pentru măcar 30 de zile și pe zeii advertisingului local pe bază de abuz și amenințări, Cristinuța și Liviuț.
  În altă ordine de idei, acum că au fost bifați și Aristotel și Jorjel, nu putem să nu ne întrebăm cât va mai dura până l-or sălta și pe tartorul hoțiilor locale, prototipul imbecilului putred de corupt, Niță Pateu, însoțit de ciurda sa de analfabeți de la PSD.

  Reply
 3. Excelente vești, treaba asta trebuia să se întâmple de foarte multă vreme, mai precis de dinainte de 2012. Sper să îi cheme la dat cu subsemnatul și la răcoare pentru măcar 30 de zile și pe zeii advertisingului local pe bază de abuz și amenințări, Cristinuța și Liviuț.
  În altă ordine de idei, acum că au fost bifați și Aristotel și Jorjel, nu putem să nu ne întrebăm cât va mai dura până l-or sălta și pe tartorul hoțiilor locale, prototipul imbecilului putred de corupt, Niță Pateu, însoțit de ciurda sa de analfabeți de la PSD.

  Reply
 4. Cam tarziu….dar e bine si acum!

  Reply
 5. Sunt șanse mari ca Brașovul să scape în sfârșit de moldoveanul hoț, incult și incompetent.

  Reply
 6. Da, Bogdane! Ca sa vina un alt moldovean, mult mai hot, mult mai incult si de 10 ori mai incompetent! Banuiesc ca sti despre cine vorbesc!

  Reply
 7. sunteti doar niște avizi pentru putere,dar oricare s-ar fi aflat in situația lui ar fi făcut la fel…si nu i iau apărarea,dar reținerea lui as vrea sa stiu cu ce scop e făcută?oare repreInta un pericol social?ar trebui sa ne fie Rușine cu codul penal pe care l avem si sa ne punem uneori si in situația altora ,înainte sa ne dam cu presupusul.a făcut destule pt oraș chiar daca a făcut o pe bani multi.haideti sa nu ne mai bucurăm de răul altora PTR ca de aceea stagnam si trece timpul pe lângă noi fără sa ne dam seama.in loc sa progresam ne ducem in cap cu toții.va salut cu respect pe toți si nu PTR ca meritați , ci PTR ca suntem oameni si sa nu uitam …

  Reply
 8. @ eusiatat, mulțumită ție și celorlalti asemănători, sunt votate asemenea personaje. Câte afaceri cinstite a distrus? Câți oameni de afaceri corecți s-au descurajat? Nu vom ști niciodată. Prin metodele mafiote a furat viitorul multor oameni. Prin fișa postului de primar trebuie să facă viața mai ușoară locuitorilor, de aceea în campania electorală a cerut votul. Nu la cerut ca să ia 20% din bugetul orașului sub formă de comision de administrare!

  Reply
 9. Tripleta de „aur” a Brasovului, Cancescu, Scripcaru si Nita. Astia sunt cei 3 care conduc tot ce misca in orasul asta, fie legal si mai ales la marginea legii, ca sa nu spun altfel. Sunt personaje care intodeauna, orice ar face pentru muritorul de rand, au grija sa-si traga si ei o parte „grasa” din afacere. Si bine-nteles ca pe langa ei, au fiecare o intreaga retea de trepadusi, argati, sclavi, pupincuristi, ziceti-le cum vreti, care mananca si ei un amarat de covrig de pe urma actiunilor tatucilor! Degeaba l-au inchis pe Bebe si degeaba acum pe Zeus, ca dupa ei vor veni altii si altii si altii, tot atat de corupti si de mafioti. Suspect este faptul ca este atat de liniste in gradina rosilor!! Chiar asa sa fie Nita un exemplu de politician ptr tanara generatie?? Chiar sa nu fie nici un dosarel pe la DNA? Sau sta bine ascuns prin sertare?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov