Consiliul Județean se implică pentru dezvoltarea rezervației de zimbri de la Vama Buzăului

Consiliul Județean se implică pentru dezvoltarea rezervației de zimbri de la Vama Buzăului

Zimbru 1Consilierii județeni au aprobat, astăzi, intrarea Consiliului Județean Brașov ca membru în Asociația „Valea Zimbrilor”, din care fac parte Primăria Vama Buzăului şi Primăria Prejmer.

Decizia a fost luată pentru ca administraţia judeţeeană să poată investi bani, legal, pentru extinderea rezervaţiei, deoarece tererenul de 12 ha a devenit insuficient pentru cei 30 de zimbri (doi pui s-au născut chiar în acest an). Primăria Vama Buzăului nu are banii necesari pentru îngrădirea a 80 de hectare de păşuni şi pădure.

Astfel, Consiliul Judeţean va plăti 100.000 de lei pentru a intra în Asociaţie, plus echivalentul în lei a 3.000 de euro, sumă ce reprezintă cotizaţia anuală a anului în curs. Reprezentantul Consiliului Judeţean în această asociaţie este Claudia Crăciun, şeful Direcţiei Juridice şi Relaţii cu Publicul.

Rezervaţia braşoveană „Valea Zimbrilor” este cea de-a patra din ţară şi a fost inaugurată în 2008, în luna noiembrie, în urma unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov şi cele două primării, la iniţiativa actualului director executiv al Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu.
Va fi realizat şi un centru de informare turietică, a cărei valoare este de aproximativ 762.000 de lei, este realizată cu bani europeni. Pe lângă amenajarea acestui centru, proiectul mai prevede instalarea unor indicatoare către cele mai importante obiective turistice din localitate, tipărirea unor broşuri, dar şi realizarea unui site, pe care să fie postate toate informaţiile utile posibililor vizitatori”, a spus primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş
Rezervaţia poate fi vizitată zilnic între orele 8.00 şi 20.00, fiind percepută o taxă de 2 lei de persoană, bani care sunt folosiţi pentru îngrijirea animalelor.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap