blog-logo

Urși panda și păsări răpitoare, posibile achiziții la Zoo Brașov

Urși panda și păsări răpitoare, posibile achiziții la Zoo Brașov

urs panda rosuGrădina Zoologică Brașov a fost vizitată de un reprezentant aș Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor – European Association of Zoos and Aquaria (EAZA), pentru a verifica dacă instituția brașoveană se încaderează în normele impuse de acest organism.

Astfel, Nick Lindsay s-a întâlnit și cu primarul Braşovului, George Scripcaru, cu care a discutat și despre popoularea parcului zoologic din Noua cu noi specii de animale. În afară de Zoo Brașov, care și-a depus candidatură de a fi membră EAZA, demersuri similiare mai fac cei din București și Târgu Mureș.

Alin Pînzaru, șeful Zoo Braşov, spune că reprezentantul EAZA a solicitat să vadă ce suprafeţe mai sunt disponibile, pentru a putea stabili ce animale sau păsări vor putea fi aduse, având în vedere și condițiile climatice de la noi.

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

La această oră, la Braşov pot fi văzute peste 200 de exemplare din 60 de specii de animale, păsări și reptile. Disponibile mai sunt cinci spaţii în care pot fi aduse păsări răpitoare, dar și un spațiu unde ar putea fi adus, de exemplu, exemplare de urs panda roşu, care trăieşte în Tibet.

CITEȘTE ȘI:

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate