blog-logo

Lucrările de amenajate a noii clădiri a Colegiului Meșotă încep să iasă de „sub pământ”

Lucrările de amenajate a noii clădiri a Colegiului Meșotă încep să iasă de „sub pământ”

lucrari colegiul mesotaDemarate la finele lunii martie, lucrările de construcție a unei noi clădiri cu patru etaje pentru Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” au ajuns la stadiul de turnare a fundațiilor și a grinzilor de legătură, aceste lucrări fiind realizate în proporție de 75%.

Viceprimarul Brașovului Adina Durbacă a explicat faptul că pe lângă devierea rețelei de gaz, odată cu săparea fundației muncitorii au mai dat și peste câteva rețele de termoficare și telefonie, care nu apăreau pe nici o schiță, dar care erau de fapt dezafectate și „uitate” în pământ. „De săptămâna viitoare, când se va lua vacanță, se va lucra mai intens, până acum, constructorul desfășurându-și activitatea mai limitat, după un program stabilit împreună cu conducerea colegiului, astfel încât să nu fie afectate orele de curs”, a precizat Adina Durbacă. Per ansamblu, noua clădire, care va avea un aspect de-a dreptul futurist, este finalizată până la această oră în proporție de 12%. Totodată, au mai fost efectuate și unele lucrări de subzidiri și consolidare a construcțiilor existente, după ce s-a efectuat săpătura fundației.

Alte articole:   234 - numărul de voturi de care are nevoie Cioloș ca să aibă Guvern

Valoarea totală a lucrărilor este de 7.661.034,84 lei, inclusiv TVA, proiectul fiind unul multianual, finanțat de la bugetul local al Brașovului. Termenul de finalizare a noii clădiri este finele lui martie anul viitor.  Clădirea va fi una modernă, iar pentru ca zona să nu fie înecată doar în betoane vor fi amenajate şi terase verzi. Suprafaţa utilă a noii clădiri va fi de 2.629 de metri pătraţi.

Se vor amenaja 12 săli de clasă, o sală festivă, cabinet psihologic, cancelarie, bibliotecă, dar şi un laborator nou de informatică şi spaţii administrative. Clădirea ar urma să aibă şi un lift, iar la parter să fie amenajat şi un foaier. Clădirea va fi placată cu termosistem, învelitoarea va fi tip terasă, închiderile vor fi din pereţi din BCA, iar compartimentările interioare vor fi realizate din gipscarton. Clădirea va fi dotată cu instalaţii sanitare, termice, electrice şi instalaţie de sunet.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.