Fostul secretar de stat Marius Fecioru și foști directori în Poșta Română, trimiși în judecată de DNA

Fostul secretar de stat Marius Fecioru și foști directori în Poșta Română, trimiși în judecată de DNA

marius fecioruMarius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Acesta este suspectat de constituirea unui grup infracţional, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă. În acest caz a fost audiat şi fostul ministru Valerian Vreme care s-ar fi folosit de Poşta Română pentru a trimite felicitări de Crăciun electoratului său.

În acest caz a mai fost trimisă în judecată şi Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei economice din Companiei Naţionale Poşta Română SA (CNPR), fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu, în formă continuată, trafic de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat.

De asemenea, va mai ajunge în faţa magistraţilor şi Constantin Olimpiu Nicolae, fost director al Direcţiei Regionale de Poştă Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)Marius Constantin Fecioru, în calitate de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (însărcinat „să coordoneze, să monitorizeze şi să ia toate măsurile necesare pentru restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română SA pe centre de profit”, „să monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română, aprobată prin hotărâre de guvern”), Mioara Pribescu, director în cadrul CNPR SA şi Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcţiei Regionale de Poştă Braşov, împreună cu alte persoane, ar fi constituit o grupare ce a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poştale, fără ca, pentru o parte din corespondenţa prezentată de o anumită societate comercială, să încaseze preţul serviciului prestat.

Alte articole:   Arh. Gabriela Micioiu, candidat PMP la Consiliul Local Braşov, propune dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru viitorul PUG al municipiului

Prejudiciul cauzat Poştei Române – peste 1,1 milioane de lei

Astfel, în perioada mai 2011 – martie 2012, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu şi a lui Marius Constantin Fecioru, ar fi dispus distribuirea repetată, de către Compania Naţională „Poşta Română” S.A., fără ştampilare şi facturare, în folosul unei anumite societăţi comerciale, a unor loturi de corespondenţă procesate în poştă hibridă (serviciu complex ce combina serviciul nonpoştal de pregătire cu serviciul poştal de trimitere a corespondenţei comerciale).

Loturile de corespondenţă comercială ar fi fost indicate de Olimpiu Nicolae sau de Mioara Pribescu.

În acest fel, Poşta Română a fost prejudiciată cu 1.128.288 de lei, la care se adaugă dobânzi/penalităţi în valoare de 38.283 de lei.

Alte articole:   Transport agabaritic, pe Ocolitoarea Brașovului!

„Prin dispoziţiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguităţile funcţionării serviciului de poştă hibridă, ci şi o cutumă la care se recurge în CNPR, în situaţii de excepţie (determinate de necesitatea respectării normelor de funcţionare a companiei, care prevăd timpi de circulaţie a trimiterilor poştale), când se distribuie corespondenţa fără a se număra şi ştampila, facturarea făcându-se în baza volumelor de trimiteri indicate de clienţi”, potrivit DNA.

Anchetatorii mai precizează că această grupare cunoştea „o anumită continuitate, colaborare, coordonare şi o structură bine determinată, în cadrul căreia fiecare membru şi-a asumat roluri prestabilite”.

Totodată, Mioara Pribescu este suspectată că a tolerat un mecanism de fraudare care avantaja o societate privată, iar pe 21 decembrie 2011 ar fi cerut reprezentanţilor societăţii comerciale favorizate şi apoi ar fi obţinut de la aceştia, având susţinerea lui Fecioru, asumarea costurilor distribuirii de către CN Poşta Română SA, a scrisorilor şefului de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, respectiv Valerian Vreme, (fiind vorba de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate alegătorilor din judeţul Bacău).

Alte articole:   Mesaj către alegătorii de stânga, pentru cei care au o latură socială și care au dat dovadă de bunătate și respect

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov.

Valerian Vreme, audiat de procurorii DNA

La începutul lunii iunie, fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme a fost audiat de procurorii DNA. Acesta declara atunci că a fost citat în calitate de martor şi că lucrurile în privinţa neimplicării sale într-un dosar privind Poşta Română s-ar fi lămurit.

„S-au lămurit, cred, lucrurile în privinţa neimplicării mele. Sunt şi dovezi că (n.r. felicitările) au fost plătite. Au fost făcute de fabrica de timbre de la Poşta Română şi au fost plătite. (…) Eu, personal (n.r. le-am plătit). Sunt chitanţele toate, deci aceste aspecte le-am lămurit”, a spus Vreme.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate