blog-logo

O brașoveancă face istorie în politica din Spania

O brașoveancă face istorie în politica din Spania

simona draganMaria Simona Drăgan este primul conaţional ales consilier local pe listele unui partid iberic. Şi primul român care conduce trei departamente ale unei primării. Se întâmplă în Calatayud, al doilea oraș ca mărime din Comunitatea Aragon, ce are capitala la Zaragoza.

Până acum era funcţionar public la departamentul pentru probleme sociale şi imigrație. După alegerile locale de la sfârşitul lunii trecute, românca a devenit unul dintre consilierii locali aleşi pe listele Partidului Popular.

Am venit când aveam 23 de ani. Când am ajuns am înțeles că primăria a scos un loc de muncă pentru coordonator pentru imigranţi. Era ceva nou pentru primărie, care voia să ajungă la aceste persoane, să poată să le înţeleagă şi să le poată da un serviciu acestor persoane”, a declarat Simona pentru Digi24.

Simona Drăgan a ajuns la Calatayud din Braşov. Oraşul spaniol avea atunci numai 35 de români. După 16 ani, sunt aproape 4.000. Simona Drăgan a fost candidatul ideal pentru postul de la departamentul imigranţi. Printre altele, vorbește fluent patru limbi de circulaţie internaţională.

Alte articole:   Lista centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Brașov. Repartiția pe localități

Pentru Simona Drăgan, visul spaniol s-a împlinit. După 16 ani de muncă în primărie ca funcționar public, a făcut pasul spre politică. Un pas mare, recunoaşte ea, când îşi aminteşte începuturile aventurii iberice. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.