blog-logo

Avertisment din partea salvatorilor de vieți: „Cartea de salvare la bord” crește șansele de supraviețuire în caz de accident!

Avertisment din partea salvatorilor de vieți: „Cartea de salvare la bord” crește șansele de supraviețuire în caz de accident!

smurd descarcerareO foaie de hârtie ne poate salva viața. Vorbim despre cartea de salvare la bord, un document care le arată pompierilor cum trebuie să facă descarcerarea în caz de accident.

Astfel, salvatorii știu cum unde să acționeze și pot scoate foarte repede din mașină victimele.

Pentru a fi cat mai accesibilă echipajelor de salvatori, „Cartea de Salvare la Bord”, în format A4, trebuie să fie plasată, în fiecare autoturism, în spatele parasolarului din dreptul conducătorului auto.

carte de salvare bord„Existența «Cărții de salvare» la bord va duce la îmbunătățirea timpului de răspuns, iar numărul de persoane salvate ar crește. Vorbim mai ales despre cazurile accdeintelor grave, când se pierde timp prețios. «Cartea de Salvare la bord» ne-ar ajuta să identificăm lai repede părțile componente ale autoturismului: airbag-uri, poziționarea bateriei, a rezervoarelor de carburnai, generatorul de gaz. Mai mult, ne pot indica punctele adecvate de tăiere. Airbag-urile tebuie idntificate pentru a ne desfășura intervenția în condiții de siguranță, trebuie luate măsurile necesare astfel încât acestea să nu se declanșeze accidental și să pună în pericol viața salvatorilor și a victimelor. Este evident că în momentul în care ai identificat punctel de tăiere facilitezi accesul mai rapid al personalului medical pentru  acord primul ajutor victimelor”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

 Cartea de salvare la bord poate fi descarcată de pe internet, AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.