blog-logo

RAT Brașov a obținut autorizațiile pentru transformarea a patru capete de linie în autogări

RAT Brașov a obținut autorizațiile pentru transformarea a patru capete de linie în autogări

terminal rat autogaraO parte dintre terminalele Regiei Autonome de Transport (RAT) Brașov, deschise publicului la finele anului trecut, funcționează mai nou și ca autogări.

Astfel, transportatorii care execută curse intra și interjudețene pot folosi terminalele de la Triaj, Rulmentul, Poienelor și Bartolomeu (Stadionul Municipal) pentru îmbarcare și debarcarea călătorilor. RAT a obținut toate licențele necesare pentru ca terminalele să funcționeze în regim de autogară, ținând cont că au fost construite după toate standardele europene și au dotările necesare în acest sens, de la săli de așteptare și puncte de informare, la parcări. În conformitate cu informațiile publicate pe portalul ratbv.ro, Regia Autonomă de Transport le poate oferi transportatorilor și servicii de dispecerizare, respectiv coordonare, dirijare și urmărire a desfășurării circulației mijloacelor de transport persoane pe traseele și graficele orare stabilite de către operatorii acestora.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

Efectul urmărit constă în reducerea suprapunerilor cu traseele de transport urban. De asemenea, unul dintre obiectivele proiectului de modernizare al acestor terminale îl constituie realizarea unor noduri de transfer a populaţiei care locuieşte în împrejurimile municipiului Braşov, dar se deplasează către şi de la locul de muncă sau şcoală în Braşov, putându-se astfel evita supraaglomerarea căilor rutiere ale municipiului. „Acest proiect stă la baza realizării unui sistem integrat de transport public care să contribuie la dezvoltarea economică, socială şi culturală a întregii regiuni şi care va prezenta o serie de avantaje pentru populaţia deservită”, au precizat reprezentanţii Primăriei Braşov odată cu finalizarea capetelor de linie.

Distribuie dacă îți place!
  1. Un lucru foarte bun pentru toți cei care călătoresc cu autobuzul din și înspre Brașov, o inițiativă pe care o așteptam.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.