blog-logo

Dino Parc Râșnov își deschide astăzi porțile

Dino Parc Râșnov își deschide astăzi porțile

DinozauriCel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei se deschide vineri, 12 iunie 2015, la Râșnov.

Cu o suprafață totală de 1,4 hectare, parcul va găzdui 45 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific. Dino Parc Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabilă și promovarea turismului.

Căsuțe în arbori, un cinematograf, tiroliene și multe alte surprize completează traseul spectaculos care urmează evoluția istorică a dinozaurilor.

Investitorii se așteaptă la o cifră de afaceri de 500.000 de euro în primul an și la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit în proporție de 70% din finanțare europeană, în timp ce 30% reprezintă co-finanțare din fonduri proprii.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

„Suntem fericiți să deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Brașov-Râșnov. Este un proiect ambițios, dezvoltat în numai un an, care își propune să devină o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, mai ales că își pot petrece timpul în aer liber, înconjurați de dinozauri atestați științific și colorați natural. Dinozaurii au fost construiți în România, cu sprijin tehnic și științific din partea unei echipe care conduce  un parc similar în Germania. Ne așteptăm ca parcul de la Râșnov să fie vizitat de cel puțin 100.000 de turiști, în primul an”, a susținut Adrian Apostu, managerul de proiect.

Primarul Adrian Veștea și-a exprimat încrederea că în următorii doi ani Râșnovul va depăși un număr de 400.000 de turiști anual. „Râșnovul organizează în sezonul estival foarte multe evenimente culturale naționale și internaționale, alături de cele sportive. Dacă anul trecut ne-au vizitat orașul aproape 300.000 de turiști din țară și din străinătate, am convingerea că în următorii doi ani vom depăși numărul de 400.000, când și restaurarea Cetății va fi gata și centrul istoric de asemenea. Sunt convins că de la an la an Râșnovul va atrage tot mai mulți turiști, tocmai pentru că am mizat pe această carte a turismului, orașul s-a dezvoltat, iar de la 100 de locuri de cazare în anul 2004, am ajuns în prezent la peste 2.500. Majoritatea proiectelor au fost realizate cu fonduri europene, fonduri norvegiene și în continuare vom merge pe această direcție pentru că se pot realiza foarte multe lucruri”, a mai spus edilul.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Parcul cu dinozauri, finanțat cu fonduri europene, a fost susținut de către autoritățile locale din Râșnov și va avea un impact important asupra turismului din zonă. Primăria orașului Râșnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioadă de 49 de ani.

Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00. Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită.

Distribuie dacă îți place!
  1. La banii astia veti avea clienti unici. Care vor veni o singura data de curiozitate si atat. sau chiar deloc. La zoo e 10 lei si acolo sunt animale de hranit…….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.