blog-logo

„Fiecare copil în grădiniță”, un program pentru 677 de copii din Brașov

„Fiecare copil în grădiniță”, un program pentru 677 de copii din Brașov

fiecare copil in gradinitaLa acest moment, două treimi din copiii vulnerabili de 3-5 ani din România nu sunt înscriși la grădiniță (spre comparație, 77% dintre cei din familii de mijloc frecventează grădinița).

Pe termen lung, pentru copiii săraci, aceste discrepanțe conduc la efecte negative socio-educaționale, inclusiv dezvoltarea mai înceată a creierului și o rată mai mare a abandonului școlar.

Prin programul „Fiecare copil în grădiniță”, realizat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov,  377 de copii, cu vâsta cuprinsă între 3 și 5 ani, primesc ajutor. Ei provin din familii foarte sărace, din localitățile Apața, Ormeniș, Comăna, Vama Buzăului, Râșnov, Budila, Augustin și Tărlungeni.

„Cresc șansele copiilor săraci de a merge la școală încurajând educația timpurie prin folosirea conceptului de conditional cash transfers, prin care părinții care trăiesc sub nivelul de sărăcie primesc tichete sociale în valoare de 50 de lei condiționate de prezența zilnică a copiilor la grădiniță. Programul «Fiecare copil în grădiniță» folosește acest concept cu succes din 2010”, a declarat Claudiu Coman, președintele interimar al Consiliului Județean Brașov.

Alte articole:   191 de apeluri la 112 în Predeal, pentru a anunța prezența urșilor, în 3 luni

Acesta a mai precizat că dorește extiderea acestui program, pentru că participarea la o vârstă cât mai fragedă în sistemul educațional a copiiilor foarte săraci este cel mai eficient mod de a reduce rata abandonului școlar și de a crește rata copiilor absolvenți de liceu, în contextul în care „educația timpurie are cea mai mare rată de recuperare a investiției față de oricare altă măsură de combatere a sărăciei”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.