blog-logo

Predeal: Deșeurile menajere, depozitate în pubele îngropate

Predeal: Deșeurile menajere, depozitate în pubele îngropate
pubele predealPremieră în județul Brașov în stațiunea Predeal. Aceasta este prima localitate unde gunoiul va fi depozitat selectiv în pubele îngropate, acest sistem de colectare a deşeurilor fiind folosit de mulți ani în Germania şi Danemarca.
Noile pubele au un design mai special, însă sub platforma de la suprafaţă există containere în care încap până la 300 kg de gunoi. Sistemul funcţionează ca un lift, iar în acest sens maşina firmei de salubrizare este dotată cu o pompă hidraulică. Se conectează un furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi imediat, prin presiune, ridică tomberoanele. Fiecare sistem este format din patru pubele: două pentru gunoiul menajer şi două pentru deşeuri reciclabile.
Primul astfel de sistem a fost implementat în cartierul ANL şi de blocuri sociale. „S-a optat pentru montarea unui asemenea sistem de colectare a deşeurilor în vederea protejării zonei de urşi, mistreţi sau câini, având în vedere că acest cartier este înconjurat de pădure. Este de asemenea un sistem civilizat de colectare a deşeurilor, fiindcă sunt eliminate şi mirosurile neplăcute şi vrem să îl extindem şi în alte zone ale Predealului, unde sunt probleme cu animalele sălbatice care vin la gunoaie”, a explicat primarul Liviu Cocoş.
Investiţia are o valoare de 85.000 de lei, iar edilii au în plan să monteze astfel de pubele şi în alte zone ale oraşului unde sunt astfel de probleme. Şi municipiul Braşov şi-a manifestat anul trecut intenţia de a implementa un astfel de sistem, astfel ca gunoiul să nu mai fie o „tentaţie” pentru cei care îşi fac veacul pe la ghenele de gunoi şi împrăştie mizeria în căutare de materiale reciclabile şi nu numai.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   „Fii în centru!”: Un milion de euro pentru proiectele studenților Universității Transilvania
  1. Cand Ploiesti avea pubele ingropate, voi nici nu stiati ce inseamna gunoi selectiv

    Reply
  2. Da, Ploieşti, cel mai curat şi mai frumos mirositor oraş… 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.