Consiliul Local Brașov se implică oficial în proiectul aeroportului

Consiliul Local Brașov se implică oficial în proiectul aeroportului

consiliul local brasovConsiliul Local Brașov a decis înființarea unei Comisii de negociere cu potenţiali parteneri în vederea identificării unei soluţii pentru continuarea Aeroportului de la Ghimbav, după ce Consiliul Județean a solicitat oficial implicarea municipalității în acest proiect.

Din comisia de negociere a municipiului Brașov fac parte membrii Comisiei de Buget –  Finanțe și a celei Juridice și de Administrație a Consiliului Local, la care se adaugă și cinci reprezentanți din aparatul de specialitate al primarului.

Această comisie va analiza toate  aspectele de asociere şi de colaborare juridică, economică, financiară, patrimonială ori de altă natură pentru realizarea investiției, urmând ca în urma discuţiilor şi concluziilor rezultate să formuleze propuneri pentru a fi înaintate deliberativului spre aprobare. Până la această oră, Consiliul Judeţean a cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro pentru aeroport.

„Pentru finalizarea obiectivului vom avea nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, dacă ne raportăm la estimarea de un milion de călători pe an, sau de 30 de milioane de euro, dacă luăm în calcul 400.000-500.000 de călători pe an, o cifră mai realistă în condiţiile actuale”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Claudiu Coman.

Cu terenul, tot nu este clar

Până când nu se va clarifica problema terenului, lucrările la acest obiectiv nu vor putea continua. Astfel, în ceea ce privește demersurile legislative de „recuperare” a părții de teren de 200 de hectare a aeroportului – care a reintrat în proprietatea Institutului Cartofului în iunie anul trecut, ținând cont că investiția nu a fost realizată în termen de 5 ani – prin amendarea  Legii 197 din 2009 și prelungirea termenului de la 5 la 15 ani, ar putea intra într-un nou blocaj. Vezi aici de ce.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent și gaz în Victoria și Zărnești
Loading...
  1. Aceasi menbrii din comisii cu care primaria plateste acum 5 milioane de euro despagubiri pt terenul de la Zoo?
    ce pagube mai fac consultantii primarului? si cat ne costa joaca asta de a intervenii in proiectul aeroportul…
    aeroportul se va face, cu banii guvernului, dar cu primar psd-ist…asa ca toate contractele astea, toate comisiile cu activitate remunerata-nu gratis, nu stiu cum vor trece de controlul Curtii de Conturi!!!ultimele patru rapoarte au ajuns la DNA si la Corpul de Control al primului ministru.
    Consiliul local, care este de peste 10 ani sub talpa primarului, care face si desface personal ordinea de zi, ar trebui sa aiba curaj si sa ceara specialisti..in cadastru, drept civil…oameni cu experienta, fosti secretari de primarii, care sa cunoasca temeiurle de drept…nu tot felul de farfuze, amantele unora sau fiicele unor dinozauri nomenclaturisti, care nu stiu principii de baza din drept…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap