blog-logo

Spectacol susținut de trupa Teatrului „Strada” pentru copilașii Fundației Rafael

Spectacol susținut de trupa Teatrului „Strada” pentru copilașii Fundației Rafael

silviuTrupa Teatrului “Strada”, prin intermediul actorului Silvian Duică și al naistei actrițe Georgia Gulea, le-a adus iar bucurie copilașilor de la Fundația Rafael. Piesa prezentată a fost “Scufița Roșie”, adaptată și interpretată într-o manieră originală, fiind foarte gustată de toți cei prezenți.

Transformat din fiorosul carnivor într-un prieten al pădurilor și din căutător de pradă în devorator de…cozonac cu mac, lupul a devenit preferatul copiilor, astfel că, după piesă, aceștia au invadat scena, căutându-l pe lup. Nu l-au găsit, întrucât fusese în mod strategic ascuns în tolbele cu povești ale minunaților actori, dar discuțiile despre el și despre piesă au fost savuroase.

Înființată în anul 2005, Trupa Strada a apărut ca o replică privată la oferta teatrală brașoveană, este formată din actori profesioniști și are în repertoriul său piese de teatru atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar genurile abordate sunt: teatru medieval, teatru contemporan, pantomimă, teatru de marionete și păpuși, show-uri turistice etc.

Fundația Rafael, pentru a-i cărei copii Trupa Strada a prezentat în repetate rânduri piese de teatru de păpuși, a fost, la rândul ei, înființată în anul 2008, împlinind în acest an 7 ani de activitate. Specialiștii acesteia și voluntarii, ca și susținătorii și prietenii organizației, se preocupă de asistarea și de stimularea dezvoltării persoanelor cu dizabilități din Codlea și din împrejurimi, atât prin activități în cadrul Centrului de Zi, cât și prin asistență la domiciliu, asistarea integrării în instituții de învățământ sau pe piața muncii, ori chiar prin angajarea în cadrul Atelierului Protejat Rafael, având 70 de beneficiari, dintre care 16 sunt copii.

Bucuria oricărei întâlniri aduce bogăție sufletească și zidire reciprocă. Așa este de fiecare dată și întâlnirea dintre Fundația Rafael și trupa Teatrului Strada, prilej de interacțiune, de însuflețire și de pași spre integrare. Așa a fost acest 1 iunie la Fundația Rafael. 🙂

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.