EXCLUSIV Primăria are un proiect care ar face din Gara Brașov o bijuterie arhitecturală

EXCLUSIV Primăria are un proiect care ar face din Gara Brașov o bijuterie arhitecturală

gara brasovGara CFR Brașov este departe de a se ridica la nivelul unei metropole. Mai degrabă, Gara se potrivește unui orășel prăfuit de provincie.
Nu poți să te mândrești cu o clădire pe care ai zugrăvit-o acum câțiva ani, iar la interior este o tristețe, cu două chioșcuri, o florărie și un restaurant „împinge tava”. Mai mult, pe timp de noapte, Gara este „dormitor” pentru persoanele fără adăpost….
Primarul George Scripcaru spune că le-a solicitat în zadar celor de la Ministerul Transporturilor încă de acum câțiva ani să dea în administrarea municipalității clădirea Gării. „Este păcat că nu putem face ceva. Este o poartă de intrare în oraș, iar prima impresie pe care și-o face cel care vine în oraș nu este cea mai bună. Am revenit cu o nouă cerere către Ministerul Transporturilor, să facem un proiect-pilot la Brașov. Cartierul Tractorul se va dezvolta rapid în următorii ani și trebuie să înțeleagă și cei de la minister că trebuie să țină pasul, să se integreze în arhitectura viitoare a orașului. Noi le-am propus să realizăm o structură metalică ușoară, modernă, o cupolă care poate acoperi toate peroanele, cu spații comerciale decente. Asta ca să nu mai spunem că noi, Primăria, facem curat pe aliniamentele de cale ferată. Dacă depășim faza asta, trebuie să începem montarea de panouri fono-izolante pe tot traseul care străbate orașul. O soluție ar fi accesarea de fonduri pe măsurile pe Mediu sau mobilitate urbană, dar este foarte greu”, a declarat în exclusivitate pentru newsbv.ro primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

Se resistematizează terenul din jurul Gării

Edilul orașului a precizat că în perioada imediat următoare a vorbit cu arhitecții și specialiștii în sistematizare urbană și vor fi luate măsuri pentru reorganziarea terenului din fața și lateralul Gării CFR.

„Din păcate, cei de la CFR interpretează grești demersurile noastre. Oricât am face noi curat, să igienizăm, să facem dotările necesare în zonă. Ceea ce se întâmplă în Gară este total opusul a ceea ce există în oraș”, spune Scripcaru.

Reguli dure pentru prevenirea abuzurilor taximetriștilor

Resistematizarea zonei are în vedere traficul existent la această oră, traseele RAT, traseele intrajudețene, va exist un loc bine definit pentru taximetriști și vor exista norme foarte clar definite care vor fi impuse acestora.
„Vom lua măsurile care se impun, având în vedere sesizările venite din partea cetățenilor. Vor fi controale și reguli foarte clare privind accesul în zona Gării, astfel încât să prevenim abuzurile taximetriștilor. Tot ceea ce sper este ca și conducerea CFR să se racordeze cât mai repede la ceea ce facem noi și să dăm o înfățișare europeană și acestei zone, care face notă discordantă cu restul orașului”, a mai precizat primarul Brașovului.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Pai mai inainte sa vrea sa puna laba si pe gara, sa binevoiasca onor conducerea sa desfiinteze sala de jocuri mecanice a interlopilor, aflata in chioscul tiganesc de pe trotuar (deci pe domeniul public), apoi sa mai exproprieze putin din curtea hotelului, ca sa aiba din nou loc corespunzator circulatia spre autogara, sa refaca cu generozitate peroanele pentru ransportul public, asa cum erau odata, cu liniile spre centru trase la copertina si fara microbuze infecte pe aceste trasee vzate de turisti. Sa mai faca ordine prin parcarile dinspre Unirea, unde zici ca te afli intr-un labirint-monument al prostiei. Dar toate astea sunt greu de facut acum dupa ce terenul pietii garii a fost instrainat bucata cu bucata din 2001 incoace. Sa lase deoparte visurile erotice cu transformarea garii in mall de inchiriat, mai e mult de lucru pana cand piata din fata garii va arata macar la nivelul decent din perioada comunista.

  Reply
 2. Gigel este pus pe fapte marete …., poate reuseste o deratizare completa a chioscariadei din fata garii Brasov , altadata o bijuterie insa mai trebuie si ea curatata din cand in cand de un bijutier priceput . Ma tem insa de initiativele aiuristice ale arhitectilor brasoveni care nu au facut nimic concret in a da orasului o tinuta de anvergura turistica , ori macar de oras de munte unde natura a facut totul inlocuind neghiobia administratorilor si arhitectilor la un loc. Ce se face Georgel ca acolo sunt firme ce au sponsorizat ani intregi partidul ( PDL) , garda financiara , si alte haite dezlantuite in ale mancatului si bautului gratis. Sa nu se scuipe cu CFR-ul ca au facut hora -npreuna , au dansat in jocul infractional foarte multi ani cu RAT BV , cu bani de la bugetul statului .

  Reply
 3. cata prostie atroce pe capul vostru Ghitza & @georgel ………………….

  Reply
 4. Da ???? , vino cu argumente in sprijinul afirmatiei , altfel este un FASSSS NERVOS !!!!.

  Reply
 5. Bună Initiativa ! Constat ca primăria știe de legea care prevede protecția împotriva zgomotului provocat de circulația trenurilor ! Toată zona de Nord si Vest a Brasov ului este străbătută de calea ferata zona în care cetățenii sunt supuși zilnic/ceas de ceas zgomotului !!! O soluție economica și ecologica ar fi plantarea dealungol liniei -în aceasta ordine- tufisuri, copaci de talie joasa, apoi brazi .Desigur panourile fonoabsorbante sunt bune dar foarte costisitoare, necesita costuri de întreținere și prezintă o sursa sigura de câștig pt. cine leva monta si întreține !,

  Reply
 6. @Georgel.
  „Promisiunile” astea expirate de modernizare suna cam a santaj: „Io imi iau chioscurile si taximetristii ilegali din piata garii doar daca gara o primesc pe dansa cadou de la minister!” Acum e clar cine a intretinut imputzeala de aici si cu ce scop.

  Reply
 7. Metropola !!!!, vai mama ei , cum este gara si centrul orasului . Sa afisati un BANNER MARE cu scuze adresate cetatenilor si turistilor care pe banii lor suporta mizeria , smenurile , salariile voastre generoase desi sunteti impotenti intelectual, cheltuelile supradimensionate cu intermediarii din lant , comportamentul grobian in cazul in care-ti trece prin cap sa ceri socoteala etc. O tasnitoare cu apa potabila nu va trece prin cap sa instalati , dar cum sa gandesti cand esti satul???, nu poti sa-l intelegi pe un om care nu are 1 leu in buzunar.

  Reply
 8. Panouri fonoabsorbante !!!….sa le intretina unii , gandire de smenari . Tu de ce sa gandesti economic si practic , cand poti exploata comunitatea ca plosnita pana nu mai poate duce. Seamana leit cu smenul de la CJ cu groapa de la asazisul aeroport . Aveti un manual cu TEHNICI DE SMENUIALA PUBLICA ???, din care citeste si Primaria si CJ??? .

  Reply
  • Acelasi specialist care acum plange de grija cetatenilor deranjati de zgomotul trenurilor (trenuri care nu prea mai exista de altfel) si propune panouri fonoabsorbante, nu tin minte sa fi luat atitudine public in anii 80, cand se construiau de catre partidul dumnealui de atunci blocurile la cativa metri de sine. Si doar avea si atunci mare functie de conducere, si tocmai in constructii… dar deh, interesul de moment, foloasele – astea sunt „principiile”.

   Reply
 9. Ceva deranjamente ai la mansarda , de-ti provoaca injuraturi printre dinti . Te crezi in COREEA DE NORD ???, nu vrei sa aiba nimeni pareri ,critici ori chiar atitudine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.