blog-logo

Rafael, grădina copiilor speciali

Rafael, grădina copiilor speciali

MOL_logo polg_logo_ro1 1497529_643778052361844_1412121691348575176_nLa sediul Fundației Rafael din Codlea, pe strada Libertății nr. 22A, a avut loc ieri, 28.05,2015, Conferința de lansare a proiectului: „Rafael, grădina copiilor speciali”, proiect câștigat de Fundația Rafael, în parteneriat cu Complexul de Servicii Sociale Măgura, cu Colegiul Tehnic Simion Mehedinți și cu Ocolul Silvic Codlea, în cadrul Programului Spații Verzi, finanțat de Fundația pentru Parteneniat și de MOL România.

Obiectivele proiectului sunt amenajarea unui parc pentru copiii cu dizabilități severe și multiple din cadrul Centrului Speranța și educarea elevilor în spirit ecologic și prosocial. Au participat la conferința de lansare reprezentanți ai comunității locale, ai instituțiilor, ai organizațiilor nonguvernamentale, voluntari și susținători ai activităților derulate pentru integrarea persoanelor cu dizabilități.

Întrucât faptele au luat-o înaintea vorbelor, organizatorii au avut ocazia să prezinte ceea ce, deja, împreună cu voluntarii, au reușit să facă în cadrul proiectului. Astfel, după ce au desțelenit zona, tinerii și harnicii voluntari au plantat puieții și florile, transformând zona într-un mic colț de Rai. În continuare, se va amenaja locul prin montarea mobilierului pentru parc (leagăn cuib, balansoar, tobogan, băncuțe) și prin însămânțarea terenului, astfel încât gazonul să devină o frumoasă oază verde.

Cei 40 de copii cu dizabilități severe și multiple ai Centrului Speranța, dar și alți copii, vor avea, prin urmare, șansa de a respira aer curat, de a efectua exerciții de psihomotricitate, de a se juca în aer liber, de a socializa și de a se bucura de o viață mai bună. În paralel, elevii și beneficiarii fundației au început să participe la cursuri, conferințe și concursuri pe teme ecologice.

Fiind un proiect scurt, trecerea lui prin grădina Rafael va lăsa, la sfârșitul lunii august și chiar mai repede, un loc binecuvântat, aerisit și plin de bucuria copiilor cu dizabilități, dar și cu urma binefăcătoare a voluntarilor care pun suflet în fiecare faptă bună.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.