blog-logo

Primăria Brașov a revendicat Cetatea de pe Dealul Straja, după ce inițial vroia să dea milioane de euro pe ea

Primăria Brașov a revendicat Cetatea de pe Dealul Straja, după ce inițial vroia să dea milioane de euro pe ea

cetatea-brasovPrimarul George Scripcaru a anunțat ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că Primăria Brașov a deschis o acțiune în instanță în vederea revendicării Cetății de pe Dealul Straja. Aceasta se află în prezent în proprietatea Aro Palace SA, la care acționar majoritar este SIF Transilvania. Societatea a decis să scoată la vânzare monumentul istoric acum aproximativ doi ani, iar municipalitatea brașoveană și-a exprimat dreptul de preemțiune pentru achiziționarea sa, după ce atât Ministerul Culturii, cât şi Consiliul Judeţean Braşov nu şi-au exprimat acest drept tocmai că Primăria îşi exprimase intenţia de a prelua monumentul şi a-l renova. După cum a precizat primarul George Scripcaru, în ultimele aproximativ zece luni, reprezentanții municipalității au căutat în arhive o serie de documente justificative cu privire la situația juridică și patrimonială a acestui imobil, înainte de a face pasul privind cumpărarea acestuia.

Alte articole:   Muzeul „Casa Mureșenilor”, provocare inedită pentru brașoveni: Transformările orașului

„Am căutat în arhive până în jurul anului 1800 și am identificat o serie de documente detaliate, iar după ce ne-am consultat cu juriștii noștri, dar și cu avocați, am decis să facem acest demers în instanță în vederea revendicării imobilului ca bun al municipiului Brașov. Din datele pe care le avem reiese că, de-a lungul anilor, municipiul Brașov a contribuit la acest imobil, iar toate documentele justificative le-am depus în instanță și sunt optimist că vom avea câștig de cauză în acest demers”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Astfel, în ședința de ieri Consiliul Local Brașov a revocat hotărârea prin care își exprimase dreptul de preemțiune pentru cumpărarea Cetății.

Alte articole:   Adrian Veștea a prezentat prioritățile pentru dezvoltarea Braşovului și avantajele competitive ale judeţului, la Maratonul de Business

Citește aici ce oferte de preț, de milioane de euro, făcuse Aro Palace Primăriei pentru cumpărarea Cetății

Distribuie dacă îți place!
  1. Eiiii , iata rasgandacii cum s-au sucit !!!!. O fi cineva de vina ???.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate