blog-logo

Fostul secretar de stat Constantin Fecioru, în arest la domiciliu

Fostul secretar de stat Constantin Fecioru, în arest la domiciliu

marius fecioruFostul secretar de stat Constantin Fecioru şi Mioara Pribescu, fost şef în Poşta Română, au fost plasaţi în arest la domiciliu în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie în legătură cu distribuirea corespondenţei fără încasarea preţului serviciului, prejudiciul fiind de peste 1,1 milioane de lei.

Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, care a respins propunerea de arestare preventivă a celor doi înaintată de procurorii DNA.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut, marţi, pe Marius Constantin Fecioru, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale la data faptelor, însărcinat cu restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), complicitate la trafic de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat, şi pe Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei economice din CNPR, pentru trafic de influenţă, constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată.
În acelaşi dosar, procurorii DNA au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 22 mai, faţă de Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcţiei Regionale de Poştă Braşov la data faptelor, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit DNA, Constantin Fecioru, însărcinat să coordoneze, să monitorizeze şi să ia toate măsurile necesare pentru restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română pe centre de profit, să monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare şi modernizare a CNPR, aprobată prin hotărâre de guvern, Mioara Pribescu şi Constantin Olimpiu Nicolae, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare care a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poştale, fără ca, pentru o parte din corespondenţa prezentată de o anumită societate comercială, să încaseze preţul serviciului prestat.

Alte articole:   Călin Moldovan, antrenor Corona Brașov: "Am avut un parcus bun până acum și e important să aducem puncte și de la Plopeni"

„În consecinţă, în perioada mai 2011 – martie 2012, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu şi a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetată, de către Compania Naţională «Poşta Română» SA, fără francare şi facturare, în folosul unei anumite societăţi comerciale, a unor loturi de corespondenţă procesate în poştă hibridă (serviciu complex ce combina serviciul nonpoştal de pregătire cu serviciul poştal de trimitere a corespondenţei comerciale). Loturile de corespondenţă comercială erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu”, au scris procurorii în ordonanţele de reţinere.

Anchetatorii au stabilit că în acest fel a fost provocat Poştei Române un prejudiciu de 1.128.228 de lei.

Potrivit procurorilor, gruparea avea o anumită continuitate, colaborare, coordonare şi o structură bine determinată, în cadrul căreia fiecare membru şi-a asumat roluri prestabilite.

„Prin dispoziţiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguităţile funcţionării serviciului de poştă hibridă, ci şi o cutumă la care se recurge în CNPR, în situaţii de excepţie (determinate de necesitatea respectării normelor de funcţionare a companiei, care prevăd timpi de circulaţie a trimiterilor poştale), când se distribuie corespondenţa fără a se număra ori ştampila”, a precizat DNA.

Alte articole:   Echipa Arggo Consulting din Brașov creează aplicații flexibile de business pe propria platformă Arggo BPM

Procurorii au mai arătat, în ordonanţele de reţinere, că în 21 decembrie 2011, Mioara Pribescu a solicitat reprezentanţilor firmei pe care a favorizate şi apoi a obţinut de la aceştia, având susţinerea lui Constantin Fecioru, „un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de către CN Poşta Română SA, a scrisorilor ministrului MCSI (e vorba de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate alegătorilor din judeţul Bacău)”.

Potrivit unor surse judiciare, cele peste 14.000 de felicitări de Crăciun erau ale fostului ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme, fiind destinate alegătorilor din judeţul Bacău.

Felicitările ar fi fost preluate dintr-un birou de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi predate pentru a fi distribuite de Poşta Română, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte fostul ministru Valerian Vreme, au precizat sursele citate.

Terradox Solutions Bucureşti s-ar fi ocupat şi de distribuirea corespondenţei procesate şi tipărite, apelând în acest sens la Compania Naţională Poşta Română, cu care a încheiat un contract în 19 noiembrie 2009. Distribuirea corespondenţei s-ar fi facturat de către Poşta Română, fiind refacturată de Terradox Solutions Bucureşti către clienţii săi.

Potrivit surselor citate, Terradox Solutions ar fi procesat o parte a corespondenţei comerciale şi în asociere cu Poşta Română, în baza unui contract semnat în 28 februarie 2007, acest serviciu fiind denumit „poştă hibridă”. Serviciul s-a aflat în coordonarea Sucursalei de servicii integrate a CNPR, condusă de Vasile Florinel, cumnatul secretarului de stat Marius Constantin Fecioru.

Alte articole:   Ambasadorul Israelului, pe șantierul Aeroportului de la Ghimbav

„În cazul distribuirii corespondenţei procesate, tipărite în «poşta hibridă», CN Poşta Română SA a avut drept client o asociere din care chiar ea făcea parte. Marius Constantin Fecioru, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (împuternicit prin ordinul nr. 312/16 martie 2010 al ministrului de resort «să coordoneze, să monitorizeze şi să ia toate măsurile necesare pentru restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română SA pe centre de profit»; desemnat prin ordinul nr. 676/09 iulie 2010 al ministrului «să monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română, aprobată prin hotărâre de guvern») şi reprezentanţii Terradox Solutions, Panait Aurel Cezar (asociat şi administrator) şi Zaverdeanu Mihai Şerban (asociat şi director executiv), s-au înţeles ca primul să-l determine pe Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcţiei Regionale de Poştă Braşov, prin intermediul lui Pribescu Mioara, director executiv al Direcţiei economice din CNPR, să pună în aplicare un mecanism prin funcţionarea căruia compania distribuia plicuri, fără ca, pentru o parte din corespondenţa din poşta hibridă, să încaseze preţul serviciului prestat, banii rămânând societăţii Terradox Solutions SRL Bucureşti”, au mai arătat sursele citate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.