PMP cere sancțiuni mai drastice, de genul suspendării licenței, pentru taximetriștii care fac „nazuri”

PMP cere sancțiuni mai drastice, de genul suspendării licenței, pentru taximetriștii care fac „nazuri”

taxi-brasovPMP Brașov dorește să tragă un semnal de alarmă asupra înmulțirii sesizărilor și opiniilor apărute în ultima vreme atât în mediul online cât și în presa scrisă cu privire la modul în care unii taximetriști din Gara Brașov înțeleg să-și facă meseria. PMP Brașov consideră că astfel de „nazuri” pe care le promovează unii taximetriști brașoveni, sub privirile indiferente ale factorilor responsabili din cadrul autorităților locale, nu face altceva decât să arunce o lumină nefavorabilă asupra imaginii orașului nostru.

Citește aici cum au făcut de râs recent Brașovul taximetriștii din gară

E nevoie de disciplină

„Această creștere alarmantă a neregulilor generate de unii taximetriști din Brașov, a căror victime au căzut cetățeni din Brașov, din țară dar și mai grav, turiști veniți să ne viziteze orașul, impun adoptarea unor măsuri urgente de restabilire a disciplinei în acest sector de activitate. Aceste măsuri trebuie adoptate și aplicate fără întârziere, în condițiile în care acești taximetriști se pare că dețin autorizații de funcționare, aparate înregistrate metrologic și un tarif încadrat în maximalul prevăzut de municipalitate, doar ca reprezintă o ilegalitate flagrantă modul «primitiv» în care se pare că anumiți taximetriști negociază și taxează discreționar clienții, culminând cu refuzul de a lua comanda celor care nu sunt de acord cu modul de tarifare sau care au destinația «prea aproape»”, a subliniat Costel Mihai, președintele PMP Brașov. Mihai costel

Alte articole:   ITM Brașov a dat amenzi de peste 100.000 de lei, în doar șase zile!

Astfel, formațiunea politică solicită municipalității modificarea Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport in regim de taximetrie, la capitolul ,,Sancțiuni”, în sensul în care dacă un taximetrist se va face vinovat de „încalcarea modului de tarifare a serviciului sau se va depista evaziunea fiscală” sancțiunea să nu fie suspendarea activității de la 1-3 luni ci, direct, retragerea licenței acestuia.

Necesitatea aplicării legale a tarifului de exterior

„Considerăm totodată că ar trebui reglementat din punct de vedere fiscal regimul curselor de exterior, spre exemplu Brașov – Poiana Brașov, astfel încât conducătorul auto să aibă posibilitatea de a emite bonul fiscal conform tarifului de exterior. Totodată considerăm că taximetriștii trebuie să îndeplinească anumite norme de conduită și să respecte o ținută vestimentară obligatorie, după modelul celor la RAT Brașov”, a explicat președintele PMP.

De asemenea PMP Brașov propune ca municipalitatea să organizeze o serie de controale prin care inspectori, sub forma unor falși clienți, să poate proba eventuala continuare a acestor practici. „Facem pe această cale un apel și la taximetriștii de bună credință să ne ajute în demersul nostru prin adoptarea unei atitudini intolerante față de cei care le provoacă și lor mari deservicii și să semnaleze orice abatere sesizată. Dorim ca la prima dezbatere publică ce va viza modificarea Regulamentului privind organizarea si executarea serviciului de transport în regim de taxi să fim prezenți pentru a ne susține punctul de vedere și propunerile noastre”, a conchis Costel Mihai.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.