Brașovul cere sprijinul Parlamentului European pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020

Brașovul cere sprijinul Parlamentului European pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020

FOTE 2013 RomaniaPrimăria Brașov le-a adresat europarlamentarilor români o scrisoare deschisă prin care le solicită acestora să facă lobby în Parlamentul European pentru susținerea Brașovului ca oraș gazdă al Jocurilor Olimpice din 2020, a anunțat consilierul local Răzvan Popa. Braşovul are un contracandidat puternic şi cu experienţă în această competiție, oraşul elvețian Lausanne. „Această scrisoare le-a fost adresată tuturor europarlamentarilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avem nevoie de susținere, astfel ca la finele lunii iulie, la Kuala Lumpur, Braşovul să fie desemnat oraşul câştigător pentru a găzdui acest eveniment de marcă. Am discutat cu liderul eurodeputaților PSD, Viorica Dăncilă, să facă lobby în rândul eurodeputaților care provin din țările membre ale Comitetului Olimpic Internațional, pentru a-i convinge că Brașovul este cea mai bună variantă pentru organizarea acestui eveniment”, a precizat Răzvan Popa.

Acest eveniment este şi o oportunitate de a investi în infrastructura sportivă. În 2013, Braşovul cu sprijinul Guvernului a organizat foarte bine Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar aprecierea a venit din partea forurile sportive europene şi internaţionale. Având acest feedback pozitiv, COSR alături de Primăria Braşov au decis să îşi depună candidatura și pentru Olimpiada din 2020. Printre altele, Braşovul mizează pe infrastructura compactă, dar şi pe costurile relativ scăzute pentru cazarea şi întreţinerea sportivilor, în vederea câştigării dreptului de a organiza în 2020 Olimpiada de Tineret, în faţa contracandidatului său, oraşul elveţian Laussane.

Alte articole:   Accident rutier, în municipiul Brașov!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Elefantul, vrabiuta, plus bursucul si maimuta ,muncesc cu aprindere la o intreprindere !!!. Pe principiul ”N-AI PE CINEVA !!!!.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.