Fostul secretar de stat Marius Constantin Fecioru, reținut de DNA

Fostul secretar de stat Marius Constantin Fecioru, reținut de DNA

marius fecioruFostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Marius Constantin Fecioru, a fost reținut marți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit surselor, el este acuzat de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență și de constituire a unui grup infracțional organizat.

El a fost audiat marți în legătură cu un dosar în care se fac cercetări privind fapte din anii 2011—2012 și un prejudiciu de aproximativ 300.000 euro.

Conform surselor, Marius Constantin Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, prin intermediul lui Pribescu Mioara, director executiv al Direcției economice din CNPR, ca, în perioada mai 2011 — martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Națională „Poșta Română” SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenței (procesate în poșta hibridă). Astfel, există suspiciuni de săvârșire a infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Alte articole:   Grav accident rutier între Brașov și Târgu Secuiesc. Trei persoane și-au pierdut viața

Potrivit acelorași surse, pentru distribuirile frauduloase nu există în evidența CNPR procese verbale de predare-primire, dar nici volumele de trimiteri poștale nu sunt evidențiate și facturate.

Marius Constantin Fecioru a fost numit secretar de stat în MCSI de fostul premier Emil Boc în 12 ianuarie 2009 și a fost eliberat din funcție de prim ministrul Victor Ponta la 17 mai 2012.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate