blog-logo

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări! Prejudiciul depășește 3,5 milioane de euro

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări! Prejudiciul depășește 3,5 milioane de euro
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat 70 de percheziții, în 9 județe și în București, pentru destructurarea a trei grupări specializate în contrabandă cu țigarete. 44 de persoane vor fi conduse la audieri.

 

Sunt efectuate 56 de percheziţii în județul Suceava, 3 în Covasna, câte 2 în Harghita, Brașov și Ilfov și câte una în Bacău, Vrancea, Mureș, Prahova și București.

La acţiune participă și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din Botoșani, Bacău, Iași, Vaslui, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Covasna, București, Ilfov, Vrancea și Ploiești.

De asemenea, la activități participă și polițiști de la serviciile pentru acțiuni speciale din Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud și Iași, precum și jandarmi.

Alte articole:   Hoț de buzunare prins de polițiști si introdus în arest

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, pe raza municipiului Fălticeni și a zonei limitrofe, s-ar fi constituit trei grupări infracționale organizate în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă, pentru obținerea de beneficii financiare.

Unul dintre grupurile infracționale organizate ar fi desfășurat activități infracționale și cu țigarete de proveniență comunitară (Grecia).

Liderii grupurilor infracționale organizate ar fi coordonat achiziționarea de țigarete de proveniență extracomunitară de la furnizorii de pe raza județului Suceava, care își au domiciliile în zona adiacentă frontierei româno-ucrainene.

Ulterior, membrii grupurilor infracționale organizate ar fi identificat cumpărători de pe raza județelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Prahova și din municipiul București, care ar fi sprijinit grupul infracțional organizat prin asigurarea pieței de desfacere a țigaretelor provenite din contrabandă.

Alte articole:   HoReCa are nevoie de un suport de 350 de milioane de euro

Transporturile cu țigarete s-ar fi efectuat între orele 18.00 și 08.00, fiind folosite drumuri puțin circulate, pentru a putea fi observate cu ușurință mașinile organelor de poliție. Persoanele care asigurau traseul de deplasare ar fi efectuat măsuri de contrafilaj, pentru a identifica dacă transportul este supravegheat de polițiști.

Autoutilitarele folosite la transportul ţigaretelor aveau locaşuri special amenajate, pentru disimularea ţigaretelor de provenienţă extracomunitară.

Beneficiarii ar fi achitat liderilor grupului infracţional organizat sumele de bani reprezentând contravaloarea ţigaretelor, fie prin intermediul persoanelor trimise în momentul livrării ţigaretelor, fie folosind sisteme de transfer rapid de numerar din cadrul staţiilor de alimentare cu carburanți, apelându-se pentru trimiterea și ridicarea banilor la diverse persoane pentru a ascunde expeditorul și destinatarul real al acestor sume de bani.

Alte articole:   Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Este imperativ un Pact Național pe Sănătate

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava vor fi conduse 44 de persoane, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 3.500.000 de euro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.