Din cauza contestării licitației, Primăria începe lupta cu musculițele săptămâna viitoare

Din cauza contestării licitației, Primăria începe lupta cu musculițele săptămâna viitoare

dezinsectieReprezentanţii Primăriei Braşov spun că abia de la finele săptămânii viitoare ar putea începe dezinsecţia în oraş, întrucât licitaţia de desemnare a unei firme care să execute această operaţiune a fost blocată de o contestaţie.

Primăria Braşov a alocat în bugetul din acest an 5,6 milioane de lei, atât pentru dezinsecţie, cât şi pentru deratizare, deparazitare şi dezinfecţie (care se realizează în instituţiile de învăţământ). La licitaţia organizată de municipalitate au participat două firme, Coral Impex SRL din Ploieşti şi Romprest Services SA Bucureşti în asociere cu SC 3D România.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, a precizat că licitaţia a fost atribuită în funcţie de preţul cel mai scăzut pentru operaţiunile menţionate mai sus, câştigătoare fiind desemnată firma Coral Impex. „Celălalt participant la licitaţie a depus o contestaţie, însă Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins-o. În această situaţie, contractul cu câştigătorul va putea fi semnat la finele săptămânii viitoare. După semnarea contractului se va putea face atât dezinsecţia necesară, cât şi deparazitarea în zonele de agrement, împotriva căpuşelor”, a precizat Toarcea.

Licitaţia pentru concesiunea acestor servicii a fost finalizată în data de 20 februarie, iar concesiunea se va realiza pe o perioadă de patru ani. Anul trecut, au fost organizate două campanii de dezinsecţie şi deratizare, una în primăvară, iar cealaltă în vară.

Alte articole:   Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

Coșmar pe terase

Cine a vrut, zilele acestea, să stea la terasă, a avut parte de o expereință extrem de neplăcută. În câtea minute, pahare cu suc, bere sau vin, erau atacate de musculițele de oțet.

Roiurile masive de musculițe de oțet (drosophila melanogaster) au apărut după ce Fabrica de Zahăr Bod a aruncat pe un câmp sfecla pe care nu a prelucrat-o și care a intrat în putrefacție.

Comisariatul Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu a fost sesizat de locuitorii din Bod despre situaţia în comună. În urma verificărilor din teren, comisarii de mediu au anunțat, într-un comunicat, că „s-a efectuat un control pentru verificarea unei sesizări, constatându-se că disconfortul produs locuitorilor se datorează neprelucrării surplusului de sfeclă de zahăr, care a intrat în fermentaţie. Fabrica de Zahăr Bod SA a luat măsuri de curăţare a terenului pe care a fost depozitată sfecla. Pentru eliminarea disconfortului produs de invazia de musculiţe de oţet s-au administrat insecticide”.

Deși au o viață de doar 24 de ore, ciclul de înmulțire a musculițelor este foarte rapid, de aici numărul foarte mare de insecte care a „atacat” Brașovul.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.